G4Media.ro

Marele sindicat auto UAW anunță că îl susține pe Biden la prezidențialele…

Sursa: Facebook/ The White House

Marele sindicat auto UAW anunță că îl susține pe Biden la prezidențialele din 2024

Președintele SUA, Joe Biden, a obținut miercuri sprijinul electoral al celui mai mare sindicat al muncitorilor din industria auto din America, ceea ce reprezintă un impuls major în lupta democratului cu Donald Trump pentru votul crucial al muncitorilor, transmite agenția AFP.

“Sprijinul nostru trebuie câștigat. Joe Biden l-a câștigat”, a declarat Shawn Fain, șeful United Auto Workers (UAW), în fața unei mulțimi entuziaste la o conferință la Washington, înainte ca Biden să urce pe scenă cu o șapcă de baseball a sindicatului.

 


 

„În luna noiembrie a acestui an, putem să ne ridicăm și să alegem pe cineva care să fie alături de noi și să ne susțină cauza, sau putem alege pe cineva care ne va dezbina și se va lupta cu noi la fiecare pas”, a mai spus Shawn Fain.

“Construim în America, cumpărăm în America”, a spus Biden. „Datorită vouă, Toyota, Volkswagen, Nissan… toate au acordat muncitorilor lor creșteri (salariale) de două cifre. Din cauza voastră!”, a spus el.

„Întotdeauna am luptat pentru o industrie auto puternică… Meritați să beneficiați atunci când aceste companii prosperă… Profiturile record înseamnă contracte record”, a continuat Joe Biden în fața unei mulțimi care aplauda.

„M-am săturat ca locurile de muncă să plece peste hotare (…) Construim produse aici și le trimitem peste hotare!”, a adăugat el.

Influența sindicatului, un simbol al clasei muncitoare americane, nu poate fi subestimată.

Sprijinul reprezintă o victorie majoră pentru Biden, care a sperat să câștige favorurile sindicatului după ce a apărut pe o linie de pichetare alături de muncitorii auto în grevă toamna trecută – o premieră pentru un președinte în exercițiu. Biden a declarat că obiectivul său este de a fi „cel mai pro-sindicat președinte din toate timpurile”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...