G4Media.ro

Marele Premiu al Austriei rămâne în calendarul Formulei 1 până în 2030

sursa foto: Pexels

Marele Premiu al Austriei rămâne în calendarul Formulei 1 până în 2030

Marele Premiu al Austriei va figura în calendarul Formulei 1 cel puţin până în 2030, au anunţat duminică organizatorii Campionatului Mondial, potrivit Agerpres.

Cursa găzduită de circuitul Red Bull Ring din Spielberg a revenit în calendarul Marelui Circ în 2014, după o absenţă de unsprezece ani.

Cele două părţi anunţaseră în luna martie o prelungire pe patru ani a acordului lor, până în 2027. Directorul executiv al Formulei 1, Stefano Domenicali, a precizat că precedentul contract a fost un tribut adus „viziunii şi pasiunii” cofondatorului Red Bull, Dietrich Mateschitz, care a decedat în octombrie 2022.

Compania austriacă de băuturi energizante Red Bull patronează două dintre cele zece echipe angajate în Formula 1: Red Bull Racing, campioana mondială en titre, şi Alpha Tauri.

Red Bull Racing a câştigat toate cele opt curse disputate de la debutul actualei ediţii a Campionatului Mondial de Formula 1.

Olandezul Max Verstappen, campionul mondial en titre, are ocazia să devină duminică pilotul cu cele mai multe victorii în Grand Prix-ul austriac. El se află în acest moment la egalitate cu francezul Alain Prost, ambii cu câte trei succese.

Verstappen a câştigat deja de patru ori pe circuitul de la Spielberg, deoarece s-a impus şi în Marele Premiu al Stiriei, inclus în calendarul sezonului 2021, pe lângă Marele Premiu al Austriei, pentru a compensa anularea altor curse din cauza pandemiei de Covid-19.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...