G4Media.ro

Marea Britanie va oferi Ucrainei sisteme de rachete capabile să lovească ținte…

Sursa foto: Wikimedia Commons - Staff Sgt. Charles Butler/South Dakota National Guard Public Affairs

Marea Britanie va oferi Ucrainei sisteme de rachete capabile să lovească ținte aflate la aproximativ 80 de kilometri distanță, anunță ministrul britanic al Apărării

Marea Britanie va trimite Ucrainei sisteme de rachete cu lansare multiplă pentru a ajuta la apărarea împotriva Rusiei, a declarat miercuri ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, citat de CNN.

Marea Britanie va trimite lansatoare M270 capabile să lovească ținte aflate la o distanță de până la 80 de kilometri, oferind „un spor semnificativ de capacitate pentru forțele ucrainene”, potrivit unui comunicat al Ministerului britanic de Externe.

Măsura a fost „coordonată îndeaproape” cu decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei sistemul său de rachete de artilerie cu mobilitate ridicată (HIMARS) – o variantă a sistemelor de rachete cu lansare multiplă care va fi dăruită de Marea Britanie, a adăugat comunicatul.

„Marea Britanie este alături de Ucraina și și-a asumat un rol de lider în furnizarea către trupele sale eroice a armelor vitale de care au nevoie pentru a-și apăra țara”, a declarat Wallace.

„Pe măsură ce tacticile Rusiei se schimbă, la fel trebuie să se schimbe și sprijinul nostru pentru Ucraina. Aceste sisteme de rachete cu lansare multiplă extrem de capabile le vor permite prietenilor noștri ucraineni să se protejeze mai bine împotriva utilizării brutale de către Rusia a artileriei cu rază lungă de acțiune, pe care forțele lui Putin au folosit-o fără discriminare pentru a distruge orașele”, a mai afirmat Ben Wallace.

De asemenea, guvernul britanic a precizat că trupele ucrainene vor fi instruite în Marea Britanie cu privire la modul de utilizare a lansatoarelor, astfel încât eficiența acestora să fie maximizată.

Sursa foto: Wikimedia Commons – Staff Sgt. Charles Butler/South Dakota National Guard Public Affairs

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Pai ce sa faci dara un retrard de la Moscova a vrut război? Sa lasi mizeriile sa omoare in continuare civili nevinovați?

 2. medicamente medicamente!

 3. Rușii vor putea fi alungați din Ucraina atunci când armata ucraineana va avea capacitatea să lovească la distanță de câteva sute de km. VOR MAI MURI MULȚI OAMENI PÂNĂ CÂND VESTUL VA ÎNȚELEGE CA VA TREBUI SĂ FURNIZEZE UCRAINEI ARMAMENTUL NECESAR. Sunt sigur ca într-un final se va întâmpla și asta.

  • inflatia nu e buna pt nimeni. inflatia inseamna scaderea puterii de cumparare iar asta poate duce la revolte. de unde ai concluzionat tu ca e buna inflatia? mai ales ca vine imediat dupa pandemie….

   le dau arme cu taraita pt ca nu vor sa provoace un potential atac nuclear si probabil si pt ca mai stiu multe lucruri pe care nu le zic public si pe care noi nu le aflam, lucruri care pot schimba multe; serviciile alea de informatii nu stau degeaba. zici tu ca au cu ce sa se apere, dar daca aveau nu pierdeau niciun oras, ori au pierdut cateva. in plus vad ca le e si teama ca armele sa nu ajunga candva in mainile gruparilor teroriste/extremiste.

 4. Cu pacea nu se fac bani…

 5. Deci solutia ta e ca Ucraina sa depuna armele pentru ca oricum Putin nu le va depune. Sau eventual sa-i dea un creion lui Putin sa marcheze pe harta cam cat doreste din Ucraina si apoi sa-l aplaudam pentru ca a oprit razboiul.

 6. nu se fac bani cu pacea? ZAU? dar autostrazile, tehnologia medicina cand se dezvolta? cand e razboi? ca firmele de armament vand oricum si pe timp de pace. mai sapa tati mai sapa!

 7. Și soluția ta care e? Ucraina să înfigă steagul pe Kremlin?

 8. E bine. UK se plaseaza, ca de multe ori in istorie (razboiul Crimeei inclus), in favoarea unui echilibru de forzte.
  In orice caz, multumesc sacrificiului Ucrainei pentru eroismul sau. Ei mor acolo cu arma in mana !
  Slava Ucraina !
  Sper ca armelle astea sa i ajute sa-si recastige teritoriul pierdut.

 9. Un detaliu interesant si ne-mentionat in articol: atat sistemul M270 cat si HIMARS-urile promise de americani folosesc exact acelasi tip de rachete: fie familia M26/M30 (12 rachete pe M270, 6 pe HIMARS) cu o raza de 30-80 km pe care americanii si britanicii au promis ca le furnizeaza, fie ATACMS cu o raza de peste 300 km, pe care ucrainenii nu le vor primi. Chiar si asa, o salva de 12 rachete cu peste 500 de submunitii fiecare e suficient sa amelioreze simtitor prezenta rusa in zona tinta…