G4Media.ro

Marea Britanie şi SUA au convenit să colaboreze în viitoarele misiuni de…

Marea Britanie şi SUA au convenit să colaboreze în viitoarele misiuni de zboruri spaţiale comerciale pentru a le face mai ieftine

Marea Britanie şi Statele Unite au convenit să colaboreze în viitoarele misiuni de zboruri spaţiale comerciale, sporind oportunităţile firmelor din ambele ţări de a opera din porturi spaţiale ale ambelor ţări, a anunţat vineri guvernul britanic, potrivit News.ro.

Marea Britanie a declarat că parteneriatul, semnat de ministrul britanic al Transporturilor Grant Shapps şi de omologul său american Pete Buttigieg, la Washington, în această săptămână, va face zborurile spaţiale mai uşoare şi mai ieftine.

Noua declaraţie ”pune bazele pentru ca rachetele, baloanele de mare altitudine şi avioanele spaţiale să decoleze foarte curând din porturile spaţiale din Marea Britanie”, a spus guvernul britanic într-un comunicat.

Parteneriatul va permite celor două ţări să colaboreze la acordarea de licenţe pentru lansări spaţiale comerciale şi să ofere beneficii, inclusiv securitatea apărării critice şi prognoze meteo mai bune, pentru a permite servicii de televiziune şi transporturi mai eficiente, a spus Marea Britanie.

Statele Unite sunt mândre să lanseze un parteneriat pentru a aduce mai multe beneficii ale călătoriilor spaţiale comerciale pentru lucrători, companii şi comunităţi.

”Călătoriile spaţiale comerciale cresc rapid şi este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că aceste inovaţii avansează în siguranţă, încurajându-le să se dezvolte în moduri care ne avantajează pe toţi”, a spus Buttigieg într-un comunicat. (Sursa foto: Pixabay/ Free-Photos)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pana si Bowie, un fel de manelist al Angliei, ironiza asa-zisul program spatial al Regatului Unit, care si in ziua de azi e comparabil cu cel al Romaniei,

  2. Intretimp PSD si PNL promit vouchere de vacanta…