G4Media.ro

Marea Britanie ar putea reintroduce măsurile restrictive din iarnă. Un raport guvernamental…

Marea Britanie ar putea reintroduce măsurile restrictive din iarnă. Un raport guvernamental arată că în cazul unui al doilea val de Covid sunt preconizate 85.000 de noi infectări

Ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock a declarat sâmbătă că nu exclude introducerea de noi măsuri restrictive, din iarnă, în cazul unui al doilea val de COVID-19 care ar putea face 85.000 de noi victime, potrivit unui raport guvernamental.

„Dacă se vor înmulți cazurile, va trebui să recurgem la măsuri locale de carantină foarte extinse sau să luăm măsuri suplimentare la nivel naţional. Nu excludem asta, chiar dacă nu vrem aşa ceva”, a explicat ministrul pentru The Times.

Oficialul britanic a estimat că un al doilea val poate fi evitat, dar că nu este uşor acest lucru.

„Acesta ar fi cel mai grav scenariu ce poate fi avut în vedere în mod rezonabil: un sezon greu de gripă şi o creştere a cazurilor de coronavirus, deoarece oamenii petrec mai mult timp în interior” iarna, a afirmat Hancock, conform Agepres.

Una dintre cele mai afectate țări europene, Marea Britanie a înregistrat aproape 41.500 de decese şi peste 331.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Conform unui raport al comitetului ştiinţific care consiliază executivul britanic cu privire la pandemia de COVID-19, dezvăluit de BBC vineri seara, COVID-19 ar putea provoca moartea a 85.000 de persoane în Marea Britanie în perioada iulie 2020 – martie 2021, potrivit „celui mai rău scenariu previzibil în mod rezonabil”.

Raportul, care admite că datele utilizate sunt supuse „unei mari incertitudini”, subliniază faptul că ar putea fi reintroduse restricţii, de exemplu limitarea contactelor între persoane din locuinţe diferite, dar că şcolile ar urma să rămână deschise. Aceste măsuri ar urma să fie aplicate până în martie 2021.

În iulie, un studiu al Academiei de Ştiinţe, realizat la cererea executivului premierului conservator Boris Johnson, estima că numărul morţilor în spitalele britanice ar putea ajunge în această iarnă până la 120.000.

Sursa Foto: Londra/Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.