G4Media.ro

Marea Britanie ar putea propune să găzduiască toate meciurile de la EURO…

Sursa foto: UEFA / Facebook

Marea Britanie ar putea propune să găzduiască toate meciurile de la EURO 2020, fiind mai avansată în campania de vaccinare

Guvernul britanic analizează propunerea de a găzdui toate meciurile de la EURO 2020 de fotbal pentru a facilita organizarea turneului final în perioada pandemiei de Covid-19, în timp ce suporterii ar putea reveni în luna mai pe stadioane, a anunţat, duminică, presa engleză, citată de AFP, relatează Agerpres.

Conform Sunday Times, secretarul de stat în Ministerul Culturii, Media şi Sporturilor, Oliver Dowden, a informat UEFA că stadioanele britanice ar putea găzdui public înaintea restului Europei, graţie avansării campaniei de vaccinare anti-Covid din ţară.

Organizarea meciurilor de la EURO 2020, chiar totalitatea turneului final, în Marea Britanie ar permite limitarea pierderilor financiare legate de încasările din bilete, a adăugat jurnalul.

Deocamdată, şapte meciuri de la EURO 2020, între care cele din grupa Angliei, semifinala şi finala, sunt programate pe stadionul Wembley din Londra, în timp ce Glasgow va găzdui patru meciuri.

Dublin, Amsterdam, Copenhaga, Sankt Petersburg, Bilbao, Munchen, Budapesta, Baku, Roma şi Bucureşti sunt celelalte oraşe-gazdă ale competiţiei.

În acelaşi timp, intervievat de postul de televiziune Sky News, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Matt Hancock, a afirmat că „nu a văzut nimic” legat de o asemenea propunere şi, deci, în principiu „nu este adevărat”.

EURO 2020, care ar urma să aibă loc în această vară, a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de Covid-19, în speranţa că situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Oficial, UEFA va respecta proiectul de organizare al EURO 2020 în 12 oraşe europene, între 11 iunie şi 11 iulie, ceea ce amplifică necunoscutele în plan sanitar, dar şi logistic.

Totodată, Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) lucrează la mai multe scenarii alternative în cazul în care anumite restricţii de deplasare, aşa cum există aproape peste tot, vor rămâne în vigoare, în timp ce mai multe meciuri din cupele europene au fost deja mutate în alte locaţii.

Israel, ţară în care campania de vaccinare înregistrează cel mai avansat stadiu, a propus, de asemenea, găzduirea ultimelor faze ale Ligii Campionilor şi EURO 2020.

Arena Naţională din Bucureşti urmează să găzduiască partidele Austria – Macedonia de Nord (14 iunie), Ucraina – Macedonia de Nord (18 iunie), Ucraina – Austria (22 iunie), toate din Grupa C a competiţiei, precum şi un meci din optimile de finală, pe 29 iunie.

Sursa foto: UEFA / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. pai cu brexit cred ca e cam greu .. vize …

  2. Pai voi nu mai sunteți în Europa și euro nu ar mai exista daca toate tarile ar urma exemplul Brexit!

  3. ,,2020″???? Voi inca traiti in trecut? Pune-ți pe cineva capabil care nu are ochelari sa ,,culeagă literele”alea în ordine și sa aibă și creier. Peste tot sunt numai rude cu 4 clase angajate, numai nepotism, etc. Incapabili !!!!