G4Media.ro

Marea Britanie anunţă că a încheiat cu Japonia primul acord comercial major…

Marea Britanie anunţă că a încheiat cu Japonia primul acord comercial major post-Brexit/ Acordul deschide piața japoneză pentru serviciile financiare și produsele digitale din Marea Britanie

Guvernul britanic a anunţat vineri că a încheiat cu Japonia primul său acord comercial ‘major’ de la ieşirea ţării din Uniunea Europeană la sfârşitul lunii ianuarie, transmite AFP, citată de Agerpres.

‘Regatul Unit a încheiat un acord de liber schimb cu Japonia, care este primul acord comercial major’ al Marii Britanii ca ‘naţiune independentă pe plan comercial’, a arătat Ministerul Comerţului Internaţional, într-un comunicat.

Textul, care, potrivit estimărilor, va creşte schimburile comerciale cu Japonia cu circa 15,2 miliarde de lire sterline, face obiectul unui ‘acord de principiu’ între ministrul britanic al comerţului internaţional, Liz Truss, şi şeful diplomaţiei nipone, Toshimitsu Motegi.

Dincolo de ridicarea unor taxe vamale pentru importurile de mărfuri britanice, două puncte esențiale ale acordului sunt deschiderea pieței japoneze pentru serviciile financiare și produsele / serviciile digitale din Marea Britanie, o miză uriașă pentru Londra.

Acordul le va permite firmelor britanice să evite taxele vamale la 99% din exporturile lor către Japonia.

Principalele beneficiare vor fi industria, sectoarele agroalimentar şi tehnologic, menţionează comunicatul ministerial.

Ieşită din UE la 31 ianuarie, Marea Britanie are ambiţia de a semna înainte de sfârşitul anului noi acorduri comerciale cu blocul european, în pofida negocierilor aflate în impas, dar şi cu alţi parteneri, în principal SUA.

În lipsa unui acord, se vor aplica regulile mai dezavantajoase ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), cu taxe vamale ridicate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Toata planeta ar trebui sa ia lectii de la Japonia. 🙂 In primul rand, putini stiu ce-i aia „Onoare”.

 2. E o mare victorie!
  Ooops!, dar ia stati un pic: nu cumva UE are deja de ceva timp acordul cu Japonia, iar UK a facut parte din UE?
  Drumul era deja batatorit, netezit si maturat. Dar cacealmistii au nevoie de sunet si lumini pentru consum intern. Duca-se invirtindu-se!

  • Pana si UE angajeaza postaci ?
   Sau doar atat de mica este puterea ta de intelegere ?
   UK merge pe drumul batatorit de UE ? Sau UE a mers pe drumul batatorit de UK ? O fi fost UE imperiu acum sute de ani si nu am invatat eu la istorie…vai de capul vostru cu UE…englezii au iesit pentru ca pot, si pentru ca au cojones…ei nu vor sa deconteze mizeriile lui Putin via Merkel
   In mintea voastra si acordul instant acordat de SUA Englezilor o fi tot pe calea batatorita de UE…

 3. Cristian,

  Cum nu va convine ceva ii dati cu postacii.
  UK A FOST mare imperiu. Nu i-a luat nimeni cu forta in CEE. De mare ce devenise, ajunsese sa candideze de doua ori ca sa fie acceptat de celelalte state.
  Este pentru prima data cind aud o asemenea enormitate: „acordul instant acordat de SUA Englezilor”. Parca zilele trecute a aparut aceasta stire:
  „If the UK violates that international treaty and Brexit undermines the Good Friday accord, there will be absolutely no chance of a US-UK trade agreement passing the Congress,” Pelosi said in a statement on Wednesday.
  Aaa, ca a promis Trump ca va fi un acord, asta e o cu totul alta mincare de peste. Deocamdata nu e niciun acord instant. Daca citeai bine textul de mai sus, vedeai ca se termina astfel:
  „Ieşită din UE la 31 ianuarie, Marea Britanie are ambiţia de a semna înainte de sfârşitul anului noi acorduri comerciale cu blocul european, în pofida negocierilor aflate în impas, dar şi cu alţi parteneri, în principal SUA.
  În lipsa unui acord, se vor aplica regulile mai dezavantajoase ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), cu taxe vamale ridicate.”

 4. sake ieftin + Toyota hybrid la reducere.. Nui vad pe niponi conducand Land Rocewr degraba…

 5. EU are acordul facut cu Japonia dupa multi ani de negocieri!!!!!!!!
  UK cand era in UE avea acel acord automat iar acum nu a facut nici un acord nou, a extins acordul semnat de EU!

  Marketing ieftin, adica au semnat ca raman aceleasi conditii si dupa iesirea din EU, au extins aplicarea aceluiasi acord.
  Daca vor face un acord cu USA mai bun decat va face EU atunci mai vorbim dar pana atunci e doar trompetism si BS ieftin…

 6. In acordul comercial cu Japonia schimbarea numelui si status -quo, inclusiv si cresterea valorii.