G4Media.ro

Marea Britanie a eliminat Portugalia de pe lista ţărilor din care se…

Sursa foto: Pexels

Marea Britanie a eliminat Portugalia de pe lista ţărilor din care se poate călători fără carantină, spre nemulţumirea operatorilor aerieni

Marea Britanie a eliminat, joi, Portugalia de pe lista ţărilor din care se poate călători fără carantină, închizând în mare parte piaţa internaţională de agrement din Marea Britanie, la doar câteva săptămâni după ce s-a redeschis, spre indignarea companiilor aeriene, transmite News.ro.

Reprezentanţii industriei călătoriilor s-au întrebat de ce britanicii nu pot călători atunci când ţara are unele dintre cele mai mari rate de vaccinare pentru Covid-19 din lume.

Portugalia a declarat că decizia nu are logică.

Aeroporturile au cerut o linie de susţinere financiară, în numerar.

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat că variante de coronavirus au fost detectate în Portugalia, obligând Marea Britanie să închidă marea destinaţie europeană de vacanţă pe care a sancţionat-o şi să acorde prioritate redeschiderii sale naţionale.

Marea Britanie nu a mai reuşit să adauge alte ţări pe aşa-numita listă verde pentru călătorii, spre nemjulţumirea easyJet, British Airways şi Aeroportul Heathrow din Londra, care au acuzat guvernul că încearcă să izolezee ţara de restul lumii.

”Este o măsură de primă siguranţă”, a spus Shapps, adăugând că a fost concepută pentru a preveni sosirea oricăror variante de coronavirus care pot pune în pericol etapa finală de redeschidere a Angliei, pe 21 iunie.

Marea Britanie a reluat provizoriu călătoriile, pe 17 mai, după mai mult de patru luni de carantină, folosind un sistem în care persoanele sosite din ţările listate cu verde nu trebuie să fie plasate în carantină.

Pesoanele venite din ţările galbene trebuie stea în carantină acasă, în timp ce persoanele provenite din ţările roşii necesită o carantină scumpă, la hotel.

Marea Britanie a adăugat, de asemenea, încă şapte ţări pe lista sa roşie. În ultimele trei săptămâni, Portugalia s-a dovedit a fi o linie de salvare pentru industrie, care se aştepta să urmeze o redeschidere mai largă. Acum se confruntă cu săptămâni de anulări şi incertitudini.

”Această decizie separă în esenţă Marea Britanie de restul lumii”, a spus easyJet.

Asociaţia Operatorilor de Aeroporturi a declarat că guvernul trebuie să ofere un ajutor financiar pentru a salva locuri de muncă, dacă blochează un alt sezon de vacanţe.

„Vara 2021 se profilează pentru a fi mai proastă decât vara trecută, care a fost cea mai rea din istoria aviaţiei”, a spus acesta. Industria a adăugat că Marea Britanie va rămâne în urmă pe măsură ce guvernele din întreaga Europă încep să deschidă călătoriile.

„În săptămâna în care premierul găzduieşte liderii G7 pentru a lansa viziunea guvernului său asupra Marii Britanii, el trimite un mesaj că Marea Britanie va rămâne izolată de restul lumii şi va fi închisă majorităţii partenerilor săi din G7”, a declarat CEO-ul Heathrow, John Holland, a spus Kaye.

Acţiunile easyJet, proprietarululyi British Airways, IAG şi Jet2, au scăzut cu 5% din cauza temerilor că Europa va pierde un alt sezon de călătorie, când milioane de britanici se îndreaptă de obicei spre sudul Europei în iulie şi august.

Ryanair şi TUI, care are o mare bază de clienţi germani, precum şi britanici, au pierdut cu 4%.

Datele furnizate de Cirium arătă că Ryanair şi easyJet au programat să opereze în iunie peste 500 de zboruri din Marea Britanie către Portugalia.

Companiile aeriene au adăugat zboruri către Portugalia în luna mai.

Industria aeriană este deja slăbită de 15 luni de blocaje, şi a fost nevoită să reducă zeci de mii de locuri de muncă şi să acumuleze datorii şi va avea probleme mari dacă nu va fi redeschisă în această vară.

Informaţia dă un semnal de alarmă şi în Franţa, Spania, Grecia şi Italia, unde mii de locuri de muncă depind de sosirea turiştilor britanici care cheltuie mult în fiecare vară.

Ministerul de Externe al Portugaliei a declarat că nu înţelege ”logica” din spatele deciziei.

„Am luat act de decizia Marii Britanii de a elimina Portugalia de pe lista verde”, a declarat ministerul pe Twitter, adăugând că va continua să-şi relaxeze restricţiile ”treptat”.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. F…king brits! Portugalia era cea mai verde tara din UE. Dar mai bine ca nu mai vin salbaticii aia de britanici. Decât să contamineze din nou Portugalia, mai stau acasa. Mergem noi ceilalti.

  2. Hotul striga „hotii” 😀
    Intr-adevar o usurare pentru noi, cei din UE, iesirea britanicilor din Uniune.