G4Media.ro

Marea Britanie a autorizat vaccinul booster adaptat produs de Pfizer/ Acest vaccin…

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Marea Britanie a autorizat vaccinul booster adaptat produs de Pfizer/ Acest vaccin anti-COVID a fost deja aprobat în SUA și Europa

Un vaccin booster împotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech a primit aprobarea pentru a fi folosit în Marea Britanie, transmite sâmbătă DPA, citată de Agerpres.

Cel de-al doilea vaccin „bivalent” produs de Pfizer/BioNTech ţinteşte două variante ale noului coronavirus şi folosirea sa a fost aprobată de către Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor de Sănătate (MHRA) pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

Agenţia de reglementare a confirmat sâmbătă că vaccinul îndeplineşte standardele sale de siguranţă, calitate şi eficienţă. Acest vaccin booster adaptat a fost aprobat şi în SUA dar şi în Europa, mai notează DPA.

Acest vaccin ţinteşte atât varianta originară a coronavirusului cât şi varianta Omicron care a apărut la sfârşitul anului 2021 şi urmează unui booster similar produs de Moderna şi care a primit aprobarea în luna august.

MHRA a explicat că decizia sa este bazată pe datele unui studiu clinic care a arătat că doza booster cu vaccinul bivalent produs de Pfizer/BioNTech produce un răspuns imunitar puternic atât împotriva Omicron cât şi a variantei originare a noului coronavirus.

„Sunt bucuroasă să anunţ că avem de acum un al doilea vaccin aprobat pentru programul de vaccinare britanic de toamnă. Testul clinic al vaccinului bivalent Pfizer/BioNTech a arătat un răspuns imunitar puternic împotriva variantei Omicron BA.1, precum şi împotriva tulpinii originare. Vaccinurile bivalente ne ajută să răspundem provocărilor unui virus care evoluează mereu, protejându-i pe oameni în faţa variantelor de COVID-19”, a declarat Dr. June Raine, director executiv al MHRA.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Slab marketing, fără restricții și obligativitate nu se mai înțeapă prea mulți…

    • Ce vrei sa zici??? Ca oamenii nu au incredere in stiinta????

    • La ce știință te referi,aia unde Bayer tre’să plătească nușce zeci de miloane despăgubiri pentru crime sau tentative de crime ?

  2. spuneti oamenilor ca zeama asta nu a fost testata decat pe soareci, asa ca ei vor fi noii cobai. Si lu’ ala de la G4 care cenzureaza, „ii dorim numai de bine”,

  3. Ăștia sunt ca echipa de filmare de la Las Fierbinți: din partea mea, au muncit degeaba: n-am văzut nici 10 secunde din serial, nu m-am vaccinat și n-o să mă vaccinez. La fel de bine puteau să nu fi existat vreodată.