G4Media.ro

Marcel Vela: Să vedem ce se va întâmpla în această Stare de…

Marcel Vela: Să vedem ce se va întâmpla în această Stare de Alertă. În a doua etapă de relaxare, epidemiologii vor analiza şi voi da un răspuns şi cu privire la transportul cu microbuzele

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis vineri seară că o analiză se va face după două săptămâni din această perioadă de Stare de Alertă, urmând să fie comunicate noi măsuri, inclusiv pentru transportul cu microbuzul.

„Probabil în a doua etapă de relaxare, să vedem ce se întâmplă după două săptămâni în această stare de alertă, epidemiologii vor analiza, şi voi da un răspuns şi cu privire la transportul cu microbuze”, a spus Vela prin intermediul unui mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Legat de nelămuririle privind declarația pe prorpie răspundere pentru deplasările în afar localităților de domiciliu, acestea vor putea fi completate cu specificația „pentru nevoi speciale”

„Declaratia va fi completată inclusiv cu aceste motive de deplasare. Vă veți putea deplasa pentru nevoie personale și pentru nevoile animalelor de companie, daca produsele căutate nu se gasesc pe raza localității de domiciliu”, a spus Vela.

Nu trebuie să uităm că bătălia cu noul coronavirus nu a fost câştigată încă şi depinde de comportamentul fiecăruia cât de aproape este momentul revenirii la o viaţă normală, a mai adăugat ministrul:

„Această bătălie cu noul coronavirus nu a fost câştigată. Momentul victoriei este mai aproape sau mai departe, în funcţie de fiecare dintre noi. Rămâne la latitudinea noastră, la alegerea noastră, la decizia noastră cum să ne comportăm acum, astăzi, mâine şi în fiecare zi din viitor, pentru că acest comportament va aduce mai aproape sau mai departe normalitatea şi viaţa de dinainte. Am purtat cu toţii pe umeri o responsabilitate imensă, o purtăm în continuare, iar miza acestei bătălii a fost şi este cel mai de preţ dar al fiecărei zilei: sănătatea. Toate îşi pierd valoarea atunci când omul pierde sau îşi pune în pericol sănătatea. Cu acest lucru în minte, avem datoria de a ne înarma în fiecare zi cu responsabilitate faţă de noi, faţă de cei dragi, cu responsabilitate faţă de întreaga comunitate”.

 

Sursa Foto: INQUAM Photos Octav Ganea 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Vela , o sa vezi ce recolta ai la Barbulesti dupa ce se relaxeaza aia doua saptamani pe unde apuca.

 2. Daca nu au avut probleme cu recruiterii statului german care au comasat sute de oameni pe aeroportul din Cluj si au incalcat carantina din Suceava, nu stiu de ce ar avea probleme cu cetatenii romani…

 3. „bătălia cu noul coronavirus nu a fost câştigată” asta e valabil pentru noi , voi ati castigat cu varf si indesat si anume consolidarea puterii personale cu orice pret , matale ai saltat leafa militienilor care au fugarit pensionari , arafat am inteles ca a ajuns sef absolut peste tot ce inseamna urgenta in Romania , tataru taie si spanzura prin spitale ( ieri a schimbat iar directorul la botosani a doua oara intr-o luna ) deci da mai baieti voi ati castigat ! o sa va avem in vedere la alegeri !

 4. Asta-i plagiat ordinar!
  Expresia asta „sa vedem ce se întâmplă” este preluata de la pzdist!
  Sau și Vela, pe sub haina, o fi de fapt tot un împuțit de pzdist?!

 5. mariti nr persoanelor care pot merge in drumetii (la munte da,la mare nu ce cretini) si lasati familiile prietene sa circule cu o singura masina,daca pot in microbuz sau autocar avion cu necunoscuti dece cu pripiul auto fara aer conditionat preferabil sa nu pot ,anomalii .si sunt din rahatul ala de sistem de sanatate ,vreau protectie dar nu aiurea in gara . sunt pt masca in spatii publice aglomeratii gen statii de transport ,cozi pela diverse ,chiar daca protectia ei fara gogosile voastre este de subt 45% . nu comparati pe ceadin spitale ,sali de operatie si altele acolo teoretic este un mediu steril sau circuite inchise ar trebui.

 6. vizavi de masti ,tarile asiatice unde se nasc mascati decata vreme poarta ei masca ,nu au mare protectie !!! ei avand masca in traditie din alte motive in prealabilul situatiei actuale !!! si ce grad de neinfectare au fata de noi !!

 7. „Voi da un raspuns cu privire la…”
  Vela, ai dormit cand sefutul tau de la guvern a anuntat ca preia fraiele Comitetului asta de Alerta sau cum dracu ii zice ?

  PS. Incepand de ieri esti piua a doua, adica nu mai faci prostii, doar le executi pe-ale lui Orban !