G4Media.ro

Marcel Ciolacu, la Iaşi: Direcţia în care se îndreaptă în acest moment…

Sursa Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, la Iaşi: Direcţia în care se îndreaptă în acest moment Moldova este direcţia corectă. Salariul mediu net în Iaşi a ajuns la 1.000 de euro

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Iaşi, că direcţia în care se îndreaptă Moldova este cea corectă, el precizând că salariul mediu net în Iaşi a ajuns la 1.000 de euro, iar PIB-ul pe cap de locuitor în Iaşi se situează la aproximativ 15.000 de euro, transmite News.ro.

Marcel Ciolacu a inspectat şantierul Spitalului Regional de Urgenţă din municipiul Iaşi, el făcând şi câteva referiri la investiţiile din zona Moldovei.

”La pachet cu Autostrada Moldovei A7 se finalizează deja şi proiectările pe porţiuni din A8. S-a finalizat Aeroportul din Iaşi. S-a ajuns la un PIB pe cap de locuitor în Iaşi în jur de 15.000 de euro şi sunt ferm convins că după aceste investiţii şi cu acest ritm aceste sume vor depăşite. Este un salariu mediu net în Iaşi în acest moment de 1.000 de euro. Direcţia în care se îndreaptă în acest moment Moldova este direcţia corectă”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că după 15 ani au pornit în sfârşit şi cele trei spitale regionale, de la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova.

”A fost o muncă de echipă, a agenţiei ANDIS şi a Ministerului Sănătăţii, şi am reuşit să deblocăm cele mai importante investiţii din domeniul sănătăţii, cele trei spitale regionale. De această dată s-a căutat să se echilibreze întreg teritoriul României şi dezvoltarea să fie una uniformă”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a mai spus că investiţiile care se derulează în acest moment în judeţul Iaşi se ridică la aproximativ 8,3 miliarde de lei. El consideră că, dacă aceste investiţii s-ar fi realizat mai repede, nu ar mai fi plecat atât de mulţi locuitori din Moldova la muncă în străinătate.

”Făceam o socoteală cu fostul prefect de Iaşi Bogdan Cojocaru şi în acest moment sunt în desfăşurare numai în judeţul Iaşi 8,3 miliarde de lei în investiţii. Sunt 3,9 miliarde de lei pe Anghel Saligny şi PNDL, aproape 3,2 miliarde în zona de sănătate şi vreo 600 de milioane în zona de învăţământ. Dacă s-ar fi făcut aceste investiţii mult mai devreme şi în învăţământul dual, dar şi în ce priveşte serviciile publice de sănătate, astăzi nu am fi vorbit de un exod atât de mare de români din Moldova în diaspora”, a adăugat premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. prefect de Iaşi Bogdan Cojocaru nu e ala care lucra la o firma privata care livra soft pentru registrul Auto? ce aiurea… a mai fost si ministru.
  oare astia care apar in poza cu Ciolacu realizeaza ce fac?

 2. Mai du-ta ba dreaqu

 3. Totul e bine zice mizerabilul de ciolanu, in timp ce coruptia ne sugruma si datoria Romaniei a trecut de 50% din PIB

 4. Un salariu mediu net de 1000 de euro înseamnă un salariu brut de 1710 euro, adică un salariu anual de 20512 euro, mult mai mare decât pib-ul pe cap de locuitor de 15000 de euro, cât declara ei.
  Unde mai pui ca din PIB se scad cheltuielile cu costurile de producție, profitul companiei, taxele și impozitele, iar salariile brute reprezinta maxim 25-30% din el, adică maxim 5000 de euro pe an. De unde o fi scos cei peste 20000 ??
  Minciuni grosolane. Noi masluim cifrele și tot noi ne lăudăm apoi ce bine știm sa masluim !!

 5. Este primul premier care face referire la Moldova din Romania ca si cum ar fi o zona separate si nu ar face parte din Romania. Este clar ca are o antipatie mare fata de aceasta parte a Romaniei.

 6. Sotia castiga 2500 lei net intr-o fabrica la procesare .