G4Media.ro

Marcel Boloș, întrebat dacă va susține cota unică și după 2025: ”E…

sursa foto: Unsplash/ Roman Synkevych

Marcel Boloș, întrebat dacă va susține cota unică și după 2025: ”E prematur de spus ce se va întâmpla”/ PSD vrea cotă progresivă în locul celei unice, PNL spune că este „linie roșie”

Ministrul Finanțelo, Marcel Boloș, a fost întrebat luni seară, la Digi24, dacă va susține cota unică și după 2025: ”E prematur de spus ce se va întâmpla”, a răspuns liberalul. Cele două partide din coaliția de guvernare sunt separate de subiectul cotei unice vs. progresivă: PSD vrea cotă progresivă în locul celei unice, dar PNL spune că menținerea cotei unice este „linia roșie” peste care nu trec:

  • ”Am zis că în impozitarea progresivă face sens în momentul în care populația are un anumit nivel de trai care permite impozitarea progresivă. Înseamnă să iei mai mulți bani din buzunar la oameni. E adevărat că la cei cu venituri mici iei mai puțin, la cei cu venituri mari mai mult, dar tot iei bani. Cota unică are această neutralitate, dacă vreți ca și factor de impulsionare fiscal, de a impulsiona forța de muncă, așa cum am precizat cota unică este cea de care am beneficiat cu toții și care ne-o dorim cu toții. Este linie roșie ceea ce înseamnă cota unică și o susțin în continuare. E prematur de spus ce se va întâmpla (dacă va susține și în 2025 cota unică)”, a declarat Marcel Boloș la Digi24.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Prea multe guri de hranit. Nu mai ajung banii. Astia-s ca niste viermi ce rod tot.

  2. Oamenii aceștia nu doar că sunt incompetenți și distrug economia din postura de marionete ale cleptocrației, dar au și idei „crețe” care să mențină românii cei mai săraci cetățeni ai UE pe termen lung.

  3. Și uite-așa se joacă ei cu fiscalitatea unui stat de parcă s-ar juca în curte.