G4Media.ro

Maramureș: Câteva vipere au fost îndepărtate de pe proprietatea unei pensiuni din…

Maramureș: Câteva vipere au fost îndepărtate de pe proprietatea unei pensiuni din zona Cavnic. Jandarmii montani atrag atenția că Vipera Berus este protejată

Proprietarii unei pensiuni din apropierea localității Budești, județul Maramureș, au solicitat sprijin din partea echipajului de jandarmerie montană din orașul Cavnic, pentru îndepărtarea unor vipere.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie (IJJ) Maramureș a transmis că „intervenţia la care a participat şi doi voluntari a fost o misiune altfel”.

„În cursul zilei de astăzi, jandarmii montani de la Cavnic au fost solicitaţi să intervină la o cabană din apropierea localităţii Budeşti, deoarece proprietarii au observat în curte mai mulţi şerpi. Ajunşi la adresa indicată, jandarmii împreună cu doi voluntari din Baia Mare, au descoperit trei vipere din specia Vipera Berus. Reptilele  au fost ridicate din acel loc şi eliberate în natură, în zona Munţilor Gutâi. Viperele din această specie sunt protejate”, se precizează în comunicatul transmis IJJ Maramureş.

IJJ a mai transmis că în această perioadă reptilele ies din hibernare pentru împerechere, astfel că ele pot fi regăsite în găsite mai multe exemplare într-n singur loc.

Jandarmii montani le recomandă cetăţenilor să nu încerce să îndepărteze singuri reptilele, ci să solicite sprijin în astfel de situaţii.

Surs Foto: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pai da, sunt mai valoroase decat viata oamenilor. 😐

  2. Erau 3 vipere pesediste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.