G4Media.ro

Managerul spitalului județean Suceava: Creşte numărul formelor severe şi foarte grave de…

Managerul spitalului județean Suceava: Creşte numărul formelor severe şi foarte grave de COVID-19, iar medicamentele sunt insuficiente

Formele medii, severe şi foarte grave de COVID-19 prezintă un trend crescător, iar cantitatea de medicamente pentru tratarea pacienţilor cu această patologie, trimisă în ultimul timp de Ministerul Sănătăţii, este insuficientă, a declarat în cadrul şedinţei deliberativului judeţean de joi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Alexandru Calancea, transmite Agerpres.

„Vedem o tendinţă de creştere a formelor medii, severe şi foarte grave în ultima perioadă. În ceea ce priveşte stocurile de materiale de protecţie şi dezinfectaţi, există un stoc strategic pentru două luni – două luni şi jumătate. Nu avem nicio problemă din punct de vedere al materialelor de protecţie şi al dezinfectanţilor şi avem o serie de comenzi în derulare. Referitor la medicamentele care se folosesc în tratamentul COVID-19 la nivelul Spitalului Judeţean Suceava, nu pot spune că avem un nivel satisfăcător, deoarece Ministerul Sănătăţii ne trimite o cantitate insuficientă în ultimul timp, pentru că ne confruntăm cu o creştere a cazurilor moderate, severe şi foarte grave. Noi facem referate o dată la trei – patru zile către minister, dar răspunsul dumnealor este în funcţie de cantitatea pe care reuşesc să o importe şi de modul cum repartizează în funcţie de zonele cu incidenţă foarte mare a acestor cazuri”, a spus Calancea.

Totodată, managerul SJU Suceava a spus că se confruntă şi cu lipsa medicilor.

„La nivelul cadrelor medii am angajat un număr de 48 de asistente în ultima perioadă. Aici nu sunt probleme deosebite. La nivelul medicilor, deocamdată, ne confruntăm cu probleme pe specialitatea ATI, Infecţioase, Pneumologie, Medicină Internă. Avem un număr de 42 de posturi scoase la concurs. Din nefericire, doar doi medici s-au înscris pe posturile de ATI, un singur medic pe Pneumologie şi niciun medic pe boli infecţioase”, a spus Calancea.

sursa foto: suceavanews.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Responsabilitatea morala e a autoritatilor locale (c) Iohannis

    Fluture, unde esti tata?

  2. Statul mafiot roman plateste pensii de serviciu militare si salarii de bugetari de lux, in loc sa asigure medicamentele necesare pt covid si non covid!
    Pt ce te imprumuti ca stat 20 miliarde de euro in 8 luni, daca nu ai bani nici de.medicamente ???

  3. Asa mai veniți de acasă! Bravo! Hai, încărcați camioanele și „jucați” sicriele pe străzi. Măgari nenorociți!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.