G4Media.ro

Majoritatea alegătorilor americani afirmă că atât Biden, cât şi Trump sunt inapţi…

Sursa foto: © Theaphotography | Dreamstime.com

Majoritatea alegătorilor americani afirmă că atât Biden, cât şi Trump sunt inapţi mintal pentru un al doilea mandat

Alegătorii americani sunt în general sceptici că preşedintele american Joe Biden este apt mintal să deţină un al doilea mandat, iar majoritatea consideră că potenţialul său rival, republicanul Donald Trump, este la rândul său inapt psihic pentru a prelua fotoliul de la Casa Albă, conform unui sondaj al Universităţii Quinnipiac publicat miercuri, relatează dpa, transmite Agerpres.

Conform sondajului, 64% dintre repondenţi au afirmat că Biden este nepotrivit din punct de vedere mintal pentru un alt mandat. În acelaşi timp, 51% dintre alegători au afirmat că nu cred că Trump este apt psihic pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a cărui acuitate mintală a fost pusă sub semnul întrebării după publicarea luna aceasta a unui raport de investigaţie de către procurorul special Robert Hur, în care l-a descris pe liderul de la Casa Albă drept un „bărbat în vârstă, cu o memorie proastă”, a respins îngrijorările legate de ţinerea sa de minte şi nu a dat semne că ar dori să se retragă din campania electorală.

Sondajul naţional al Universităţii Quinnipiac arată că Biden se află în faţa lui Trump cu 4 puncte procentuale în intenţiile de vot, chiar dacă două treimi dintre alegători au afirmat că îl consideră pe Biden prea în vârstă pentru a servi un alt mandat complet la Casa Albă.

Separat, un sondaj Economist/YouGov publicat miercuri arată că Biden se află în urma lui Trump cu un punct procentual în intenţiile de vot.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. au o varianta rezonabila, N Haley, nu inteleg de ce nu decoleaza…

  2. Din cauza procedurilor legislative, de selectare și nominalizare a candidaților prin intermediul Convențiilor bipartite, atât Biden, cât și Trump sunt, cu certitudine, candidații la președinție, din partea democraților, respectiv a republicanilor. Schimbarea lui Trump cu un alt republican are zero probabilitate. Teoretic ar exista un roadmap complicat pentru nominalizare altcuiva decât Biden, dar este nevoie de acordul acestuia și de respectare a pașilor procedurali. Această variantă a fost publicată recent în Politico, autorii fiind doi experți în legislația alegerilor în America.

    Sondajul arată mai degrabă frustrarea americanilor care se află ”between a rock and a hard place”.

  3. Doi batranei senili. Un Biden uituc dar ascultator si un Trump de necontrolat,care trateaza SUA si intrega planeta ca pe mosia familiei si nimeni nu poate prevedea unde va provoca un dezastru mintea sa creata.
    Cum draq republicanii dupa o lunga lista de presedinti remarcabili nu au mai gasit pe altcineva decat pe diliul asta imprevizibil?

  4. În cazul lui Biden contează vicepreședintele în cazul lui Trump președintele de facto va fi Putin iar Trump cel mult vicepreședinte. Europa după încă un episod Trump își va face armată proprie separată de SUA.