G4Media.ro

VIDEO Moment istoric la Chișinău: Maia Sandu a semnat cererea de aderare…

Sursa foto: captură video

VIDEO Moment istoric la Chișinău: Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la UE

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a semnat joi, 3 martie, alături de premier și președintele Parlamentului, cererea oficială de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Este un moment istoric pentru Republica Moldova, justificat de Maia Sandu prin faptul că ”unele decizii trebuie luate prompt și hotărât, folosind oportunitățile oferite de peisajul schimbător al lumii, pentru a le asiura generațiilor viitoare un trai mai bun”.

”Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, sunt cuvintele cu care Maia Sandu a făcut anunțul istoric pentru Chișinău.

Maia Sandu a declarat că cererea oficială îi este adresată președintelui Franței, Emmanuel Macron, țară care deține președinția rotativă a Consiliului UE.

Odată cu declanșarea invaziei ruse în Ucraina, atât Kievul, cât și Georgia au semnat cererile oficiale de aderare la UE. E important de spus însă că Republica Moldova, ca și Georgia și Ucraina, au pe teritoriile lor conflicte active sau înghețate, ceea ce face ca negocierile de aderare la UE să fie extrem de dificile.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

 1. Hai, ca era sa adorm pana declara ca vor și ei în UE.

 2. Anunta ca, la urmatoarea invazie, se va adaposti in dulap, stiti voi care dulap.

 3. Felicitari Maia Sandu!

 4. Pe asta au rugat-o să semneze cererea de aderare…

 5. In sfarsit, bravo UE. A trebuit aceasta tragedie, ca Ucraina si Moldova sa fie acceptate. Inca 2 tari care accepta sa renunte la orice tip de agresiune impotriva celorlalte 27 din Uniunea Europeana.
  Iar tuturor presedintilor romani post 2007: RUSINE!

  Rusine ca nu ati facut nimic pentru a accelera acceptul Moldovei. RUsine si presedintilor post decembrie 1989, ca nu au facut nimic, pentru unirea Romaniei cu Moldova.

 6. Daca Putin o ia peste bot, slugile lor din cele 3 tari se vor cuminti brusc, trupele ruse vor fi luate prizoniere, iar sefii lor separatisti vor disparea, asa cum a disparut, azi sau ieri, ala din Donetk.

  De altfel, dupa demonstratia de dragoste fierbinte a fratilor si sponsorilor rusi, facuta cu zel in Ucraina separatista, cred ca acum are fiecare cate un morcov de dimensiuni de record modial in cur.

 7. Georgia vrea în EU, Ucraina vrea în EU, Republica Moldova
  vrea în EU, restul tarilor din fosta Iugoslavie vor in EU, Turcia la fel și, și, și…
  Sfârșitul Uniuni Europene e deja cu atâția „dă-mi nene”
  programat.