G4Media.ro

Mai mulţi piraţi încearcă să deturneze în largul oraşului Napoli o navă…

sursa foto: captura/Facebook/Artur Meçollari

Mai mulţi piraţi încearcă să deturneze în largul oraşului Napoli o navă sub pavilion turcesc care se îndrepta spre Franţa

Mai mulţi „piraţi”, probabil migranţi, au încercat vineri să deturneze în largul oraşului Napoli o navă sub pavilion turcesc care se îndrepta spre Franţa, determinând intervenţia forţelor speciale italiene, a indicat Ministerul italian al Apărării, notează AFP.

„O operaţiune este în desfăşurare pe o navă la bordul căreia au urcat piraţi (…). Imigranţii ilegali au folosit arme, de tip pumnal” pentru a ameninţa echipajul, a declarat presei după-amiaza târziu ministrul Guido Crosetto.

În largul oraşului Napoli (sud), un număr necunoscut de bărbaţi înarmaţi au ameninţat şi au „sechestrat” echipajul în cabina de comandă. Cargoul a deviat atunci „semnificativ de la traiectoria sa”, potrivit agenţiei italiene Ansa.

Forţele speciale heliportate ale Marinei au ajuns pe navă şi au arestat câţiva atacatori, dar inspecţia ambarcaţiunii continua în cursul serii pentru a găsi eventuali complici.

Cotidianul La Repubblica crede a şti că 16 membri ai echipajului au fost duşi în siguranţă, precum şi trei „pasageri”, în timp ce unii imigranţi ilegali „s-au baricadat în fundul calei”.

Situaţia era confuză la începutul serii, dar o sursă guvernamentală a declarat pentru AFP că forţele speciale italiene au preluat controlul situaţiei şi au adus echipajul în siguranţă.

Nava se afla vineri seara în portul Napoli, potrivit datelor în timp real ale site-ului marinetraffic.com.

Conform jurnalului La Repubblica, atacatorii, în jur de 15, sunt migranţi dorind să ajungă în Europa care s-au îmbarcat clandestin în Turcia înainte de a fi descoperiţi de echipaj.

Potrivit unei surse guvernamentale contactate de AFP, atacatorii ar putea fi într-adevăr migranţi, dar deocamdată nu a fost posibil să se stabilească unde şi când s-au îmbarcat pe cargou.

Nava ar fi un cargobot sub pavilion turcesc, Galata Seaways, potrivit presei italiene. Site-uri specializate indică faptul că a plecat din Topcular, în Turcia, pe 7 iunie spre Sete, în sudul Franţei, unde urma să ajungă sâmbătă cu 22 de membri ai echipajului.

În operaţiune au fost angajate două elicoptere ale Marinei, precum şi mijloace ale pazei de coastă şi ale poliţiei vamale.

Autorităţile italiene au fost contactate de omologii lor turci, alertaţi de căpitanul navei, potrivit AFP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Politica migrationista a UE are potențialul de a o scufunda.

    • De asta se grăbesc să impună povestea cu redistribuirea ahmezilor înainte de alegeri, e clar că se va schimba semnificativ structura PE după!

  2. Poate erau napoletani. Nu vad diferenta. Ati fost in Napoli ?