G4Media.ro

Mai mulți locuitori din Sectorul 5, indignați de faptul că între blocurile…

Mai mulți locuitori din Sectorul 5, indignați de faptul că între blocurile lor, pe un fost spațiu verde pe sub care trec mai multe rețele de utilități, Asociația Partida Romilor vrea să construiască un bloc P+4

Blocul P+4 la parterul căruia ar urma să fie mai multe spațiii comerciale ar urma să se construiască pe Aleea Sălaj nr 3 A, între alte două blocuri, la o  distanță foarte mică. Locuitorii din zona spun ca până nu de mult, terenul figura ca „spatiu verde” în actele oficiale, după care pe el a fost amenajată o parcare, după care a ajuns în posesia Asociației Partida Romilor Pro-Europa.

 • Până la această oră, reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa, beneficiara imobilului de patru etaje care urmează să fie construit, nu au răspuns cererilor noastre de a ne oferi un punct de vedere. Îl vom publica în măsura în care îl vom primi.

Perspectiva ca, odată cu ridicarea noului imobil, razele soarelui nu le vor mai putea pătrunde în apartamente, îi îngrijoreaza pe cei mai mulți dintre vecini.

„Practic acum noi nu vom avea spațiu verde și nu vom avea spațiu pe lângă bloc. Grădina blocului, spre exemplu, a dispărut cu totul. Nu vom avea locuri de parcare. Dacă se mai ridică un bloc aici lângă mine, în dreptul ferestrei unde au camera copiilor, zici că stau cu ei în peșteră. Chiar mă gândesc să vând și să mă mut.”, a declarat pentru G4Media, președintele unei asociații de proprietari.

Mai mult decât atât, pe terenul pe care ar urma să se ridice imobilul de patru etaje, trec mai multe rețele de utilități. Drept mărturie stau gurile de canal.

Activiștii de mediu spun că din moment ce terenul a figurat în actele oficiale ca „spațiu verde”, pe acesta nu se poate construi.

„Vorbim de un teren între blocuri pe care Legea 24 îl numește ca spațiu verde. Această lege a spațiilor verzi spune că terenurile care însoțesc blocurile de locuințe sunt spații verzi și ca atare nu se poate construi pe ele. Așa că dacă se încearcă construirea pe terenul respectiv, ne vom adresa instanței. Vom face și o cerere către Primăria Sectorului 5 să respecte legea. În cazul în care Primăria emite acte sau documentații urbanistice, le vom ataca în instanță.”, a declarat Dan Trifu, vicepreședinte Eco-Civica.

Primăria Sectorului 5 susține într-un răspuns pentru TVR că terenul este în proprietatea Asociației Partida Romilor Pro-Europa încă din anul 1999 și  cî acesta face parte din „categoria de folosință curți-construcții si nicidecum spații verzi”. Tot Primaria menționează că până în prezent nu a fost emisă o autorizație de construire ci a fost întocmită doar documentația de urbanism tip P.U.D. care  este în curs de avizare si aprobare.

În ceea ce privește problemele legate de utiltăți, primăria spune că „vor fi avute în vedere de către instituțiile abilitate (emitenții avizelor/acordurilor privind utilitățile urbane și infrastructura și cele specifice ale administrației publice centrale și/sau ale serviciilor descentralizate ale acestora) la faza de autorizare a executării lucrărilor de construire, prin emiterea de avize/acorduri, cu/fără condiționări.

Numai după aprobarea documentației PUD în Consiliul Local al Sectorului 5 va putea fi demarată întocmirea Documentației Tehnice pentru Autorizarea Construirii (D.T.A.C.) și obținerea avizelor la faza D.T.A.C., în vederea emiterii autorizației de construire”.

Notă: Dragoș Porojnicu este reporter și la Știrile TVR

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Legionarii romani sunt tâlhari si rasiști consacrați.

 2. E România, se construiește orice, oriunde. Dacă nu vă place, plecați din țară, că n-o să se schimbe.

 3. merg patru corturi, unul peste altul?

 4. unde dracului sa faci ma bloc acolo? unde naiba incape???

  • Daca arunci o privire la canalul de iutub al lui Piedone întelegi cine are drepturi in sector.
   Fiecare primar se adreseaza electoratului lui.
   Justiția ar trebui sa fie independenta – dar nu e

  • * nu oricine stie sa adreseze o probleme in Justiție
   iar
   smekerii stiu asta asa ca… luati cu paine

 5. V-a trebuit Piedone, să vă stea în gât acum, că puțină rușine n-ați avut.

 6. Daca primaria da AC in zona aia, e deja calcata in picioare orice norma de urbanism. Pur si simplu nu e spatiu acolo suficient, e aberant sa permiti construirea unui bloc intre doua blocuri aflate la 20 de metri unul de altul. Distanta intre blocuri va scadea clar sub 5 metri, deja e aberant.

  Dar pe mosia lui Piedone totul e posibil.

 7. Ce „Partida Romilor”, e doar un paravan pentru escrocea Piedonul ca sa mai faca o caruta de bani.

 8. Va avea si turnulete acest P+4?

 9. Dumneavoastra latrati pe aici iar ei il construiesc linistiti.

 10. Atâta timp cât îl aveți le Condamnatul de Piedone că primar, totul este posibil. O sa elibere cerințe și va semna că în cazul Colectiv.

 11. Nu suparati minoritatea colorata discriminata si defavorizata din sectorul 5.Primarul Piedone are nevoie de voturile lor la alegerile urmatoare.Inca nu v-ati lamurit ca in Rahova si Ferentari legile sunt pentru fraieri !?.

 12. Poate sa le dea loc pentru construit in altă parte, și locul sa rămână spatiu verde.
  Oricum sectorul 5 este văduvit de spatii verzi și parcuri.

 13. Primăria să se ocupe de lucruri importante, văd că fosta piața „13 Septembrie”, este in continuare in paragină și loc de depozitare pentru pubelele și măturile firmei de salubritate a sectorului.
  De 2 ani nimic nu s-ar făcut cu piata asta deși este o necesitate.
  Ceilalți așa-ziși primari nu au făcut nimic cu piata.