G4Media.ro

Mai multe avioane deviate și curse anulate la Cluj și Craiova, din…

Mai multe avioane deviate și curse anulate la Cluj și Craiova, din pricina condițiilor meteo extreme

Aversele torențiale cu tunete și descărcări electrice dar și vântul puternic au creat mari blocaje pe aeroporturile din Cluj Napoca și Craiova, mai multe aeronava fiind deviate duminică seara spre aeroporturile din Sibiu și București.

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat la Digi24 că din pricina unui vânt lateral extrem de puternic, combinat și cu ploile abundente și pista inundată, au fost afectate cursele aeriene din intervalul 19:00 – 22.00. Două zboruri au fost complet anulate, iar avioanele care urmau să ajungă la Cluj au fost trimise spre Sibiu sau București.

„Din cauza condițiilor de vânt și a pistei umede avioanele nici n-au putut ateriza, nici decola. Două curse spre Paris și Viena au fost anulate, iar avioanele care urmau să aterizeze la Cluj au fost direcționate spre Sibiu și București”, a comentat David Ciceo, subliniind că în prezent traficul aerian a fost reluat, însă cursele înregistrează întârzieri serioase.

Directorul aeroportului clujean a mai adăugat că este o situație care se întâmplă poate o dată la cinci ani. ”Nu se întâmplă în fiecare zi să nu poată ateriza avioanele. Acum a fost un vânt puternic lateral, de 14 noduri, deci o situație extremă”, a comentat Ciceo.

Aceeași problemă se înregistrează și la Craoiva, unde de asemenea aeronavele nu au putut ateriza sau decola din pricina vântului și a ploii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...