G4Media.ro

Mai mult de jumătate dintre adulţii din UE au fost complet vaccinaţi…

Mai mult de jumătate dintre adulţii din UE au fost complet vaccinaţi împotriva COVID

Două sute de milioane de europeni au fost complet vaccinaţi împotriva COVID-19, adică peste jumătate din populaţia adultă, a anunţat joi Comisia Europeană, care a fixat obiectivul ca 70% dintre adulţi să fie vaccinaţi în această vară, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Până acum, 200 de milioane de persoane s-au vaccinat complet în Uniunea Europeană”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinanț, în cadrul unei conferinţe de presă.

Numărul corespunde „unui procent de 54,7% dintre adulţi” complet vaccinaţi, adică primind cele două doze de vaccin necesare sau una singură în cazul serului de la Johnson & Johnson.

„Avem 68,4% dintre adulţi în UE care au primit deja prima doză”, a adăugat purtătoarea de cuvânt, care a salutat „aceste progrese extrem de tangibile”.

„În prezent, suntem printre regiunile din lume care au vaccinat cel mai mult. Însă este important ca aceste progrese să fie răspândite într-un mod mai echilibrat pentru a nu exista insule unde virusul să se poată răspândi şi să sufere mutaţii”, a adăugat ea.

Conform datelor oficiale compilate de AFP, puţin peste 440 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în Uniunea Europeană. Asta înseamnă 98,4 doze la 100 de locuitori, în timp ce în SUA raportul este de 102,4 de doze la 100 de locuitori.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat la 10 iulie că UE dispune de suficiente doze pentru a vaccina „cel puţin 70% din populaţia adultă în această lună”.

Sursa foto: © European Union 2021 – Source : EP/ Genevieve Engel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Pe cine interesează?

  • Pe mică-ta.

  • lol bine Barbule, esti la datorie

   G4 incepeti sa il plictisiti cu articolele astea si s-ar putea sa il pierdeti ca mascota.
   Va fi o zi trista pentru redactie cand Barbu nu isi va mai impartasi din intelepciunea lui la fiecare articol( de cel putin 5 ori per articol).

 2. Expira „imunizarea”, luati-o de la inceput! Abonament!

 3. Și sunt cazuri mai multe ca niciodata, si abia avem o săptămâna jumătate de delta :)) . Intr adevăr nu mai sunt resctricțiil ca anul trecut dar nr de cazuri, internări, decese etc evident sunt ridicate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.