G4Media.ro

Magistrat de la Curtea de Apel București, întors în funcţie după ce…

Magistrat de la Curtea de Apel București, întors în funcţie după ce a fost condamnat pentru că a condus beat / Judecă acum inclusiv şoferii beţi

Judecătorul Damian Dolache de la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal de la Curtea de Apel București, condamnat definitiv la 10 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei pe motiv că a condus beat, s-a întors la Secția I penală a instanței amintite începând cu data de 30 martie 2022și judecă inclusiv dosare în apel cu șoferi care au condus sub influența alcoolului, dezvăluie presshub.ro

În 2019, judecatorul Damian Dolache a fost condamnat definitiv la 10 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. O sentință care a rămas definitivă după ce Secția Specială a retras apelul procurorilor.

El a rămas în continuare în funcția de magistrat la Curtea de Apel București, potrivit unei decizii date de Secția pentru judecători a CSM. „Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că nu se impune eliberarea din funcție a domnului Dolache Damian, judecător la Curtea de Apel București, în temeiul art. 65 alin. 1 lit. f) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare. (7 voturi în sensul că nu se impune eliberarea din funcție, 3 voturi în sensul eliberării din funcție)”, era decizia Secției pentru judecători din CSM din mai 2019.

Păstrat în funcție și plătit, chiar dacă a fost trimis în judecată

Consiliul a mai hotărât încetarea suspendării din funcție în cazul judecătorului, masură luată după ce dosarul lui Dolache a trecuta de faza de Cameră Preliminară. Dolache a explicat în fața judecătorilor din CSM că a cerut să fie mutat la o altă Secție pentru a interacționa mai puțin cu justițiabilii.

„Am anticipat ca, în masura în care se va pronunța o decizie de menținere în funcție, am formulat o cerere, încă înainte de a rămâne definitivă hotărârea de aplicare a sancțiunii penale, de mutare la altă secție, tocmai ca pe viitor un eventual impact să fie redus în ce privește afectarea profesiei și interacțiunea cu justițiabilii. În acest sens, Colegiul de Conducere al instantei a încuviințat mutarea la secția de contencios-administrativ”, preciza Dolache în fața judecătorilor din CSM.

Citește integral pe presshub.ro

 

sursa foto: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Păi ce pretentii aveti ? Asta e justitia in era lia savonea. Dacă infractorul dolache a fost menținut în funcție in ciuda condamnării definitive de ce n ar fi menținut si un infractor din Iași ? Asta e justitia din țară lucrului bine facut, lăsată de Johannis pe mana gastii savonea corbu netejoru richiteanu

  • N-are cine sa protesteze.
   Gandeste-te ca cetatenii declara ca vor stat de drept, dar nu-i deranjeaza ca avem de 13 ani un referendum validat dar nepus in practica.

   Deci merge bandaaaa … e un karaoke generalizat 🙁

  • Dolache e omul lui savonea, stăpână justiției din țară lui Johannis. Dolache e si prieten de pahar cu ovidiu richiteanu nastase instalat de aceeași savonea la șefia secției I penale a curții de apel bucuresti. Unde se putea duce decat la prietenul ovidiu richiteanu nastase.

 2. Noaptea mintii! Pensie speciala mai mare sa-i ajunga de bautura.

 3. Hai domle ca na dat in cap la nimenea, a baut si el o bere ,cine nu bea putin la o petrecere aniversare nunta si conduce pe urma cu grija, nu?

 4. a mai fost o judecatoare beata turtă care a palmuit un politist, dar aia a avut decenta sa se pensioneze.

  pe de alta parte, numai cel care cunoaste problema personal si a experimentat pe pielea lui poate judeca un bețiv

 5. Pai de ce nu s-ar intoarce, doar n-a taiat gardul viu la bustul gol si nici nu s-a filmat facand sport, a baut si el ceva si s-a urcat la volan, si n-a omorat pe nimeni. Vorba ceea, merg pe gard, ma tin de drum si nu ma latru la niciun caine.

 6. Hahahahaha, justitia sub obladuirea usele

 7. |O vorbă din bătrâni spune:cine împarte parte își face.Se aplica și aici.

 8. ”condamnat definitiv la 10 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei”

  Din punct de vedere juridic, această afirmație este incorecta. Persoana in cauza NU A FOST CONDAMNATA, fata de el pronuntandu-se o hotarare definitiva prin care s-a stabilit pedeapsa închisorii pe o perioada de 10 luni, dispunandu-se amanarea aplicarii pedepsei (aceasta pedeapsa avand potentialul de a fi executata daca inculpatul incalca anumite masuri/obligatii inurmatorii 2 ani). Asta inseamna că fapta exista, reprezinta o infractiune și a fost savarsita de acesta. Amanarea, in schimb, presupune ca indreptarea inculpatului poate fi realizata prin masuri de supraveghere pe un termen de 2 ani.

  In ciuda acestei hotarari, un magistrat ar trebui sa fie un reper iar toleranta fata de acesta sa fie zero.

 9. Treptat acesta va fi omul de baza al baietilor destepti,in justitie.Daca intri in politica si vrei sa devi boier bolsevic trebuie mai intai,prin clanul din care faci parte,sa-ti formezi o retea de magistrati care sa te protejeze.Vezi cei care au scapat,fiindu-le palmate dosarele si vezi Udrea,care nu a avut o asemenea retea,ce a patit.

 10. Nu ne m-ai facem bine!. Nu-i de mirare cu savaonea,baltag și tot neamul lor de prin csm. Apoi s-a întâmplat să fie ministru injustiției un fomfăit din gașca lui udrea-petrov și c a să fi tacâmul complet le au pe și pe cele de la ICCJ și parchetul general. E praf țara asta în care gașca asta au dispărut și corupții și încep să-i reevalueze pe cei condamnați .

 11. inalta&onorata&stimabila&onorabila instanta