G4Media.ro

MAE: Românii din 24 de județe nu mai pot intra în Belgia.…

MAE: Românii din 24 de județe nu mai pot intra în Belgia. În cazul în care ajung pe teritoriul Regatului vor fi nevoiți să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular de tip PCR

Ministerul Afacerilor Externe vine cu precizări privind instituirea restricțiilor de călătorie pentru Regatului Belgiei, aplicate cetățenilor proveniți din zone considerate „roșii”.  24 de județe de pe teritoriul României se înscriu în lista zonelor roșii stabilită de autoritățile belgiene, respectiv:

Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu);
Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea);
Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman);
Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea).

„Astfel, toate persoanele care sosesc de la 1 august în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19. Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, măsura autoizolarii și testarea sunt în competența autorităților regionale.

Informații detaliate sunt disponibile la următoarele link-uri: Flandra: https://www.zorg-en-gezondheid.be/contactpersonen-en-reizigers; Bruxelles: https://coronavirus.brussels/index.php/en/; Valonia: https://www.aviq.be/coronavirus.html; Comunitatea germanofonă: https://www.aviq.be/coronavirus.html.

Celelalte județe ale României rămân incluse în zona portocalie.  MAE reamintește că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie autoritățile belgiene le recomandă monitorizarea stării de sănătate, iar în cazul apariției unor simptome specifice infecției cu COVID-19 să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

MAE precizează că Ambasada României la Bruxelles continuă dialogul cu autoritățile belgiene pentru clarificarea aspectelor referitoare la implementarea noilor măsuri.

Începând cu data de 1 august a.c., toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form, fiind exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore.

Sursa Foto: MAE

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Nu mai pot intra! Dar dacă totuși intră….

 2. Lista asta a fost facută de Grapini Fără-Număr? Sunt judete cu numar mult mai mare de infectari, chiar dublu/triplu/cvadruplu/etc., care nu sunt pe lista! Cum poti sa bagi Alba, Covasna, Harghita si sa lasi pe dinafara Arad, Timis, Hunedoara, Bacau, Cluj, Botosani, Suceava, Ilfov, Bucuresti…

  • Comentam doar ca sa ne bagam in seama?

   Judetele respective au fost selectate deoarece numarul de noi imbolnaviri la mia de locuitori a atins un anumit prag care este periculos pentru restul regiunilor, tarilor iar din aceasta cauza se iau decizii de limitare a circulatiei.

   Faptul ca tu compari pur si simplu numarul de infectari este o mare prostie. Luam ca exemplu Bucurestiul si Argesul. Nu poti sa vi si sa spui ca este este mai rau in Bucuresti, cu 4000 de cazuri active la o populatie metropolitana de 3.5 milioane de locuitori, decat in Arges unde ai in prezent 2000 de cazuri active dar de aceasta data la o populatie de 300.000 de locuitori. Este absurd! Rata infectarii in Arges este mult peste Bucuresti.

  • Exact la asta ma gandeam si eu…

  • Eu sunt din Giurgiu, care are foarte putine cazuri (cel mai probabil pentru ca nu se fac teste, dar asta e alta poveste). Idea e ca Giurgiu e pe lista – ca si Teleorman, alt judet cu putine cazuri. Dar si GIurgiu si Teleorman au impus mastile in spatiu public. Si aproape sigur belgienii le-au bagau automat. Nu e mare stiinta nici la altii

  • Viza de flotant e totusi buna la ceva. Lol

  • Taci acolo,că nu știi nimic…

 3. Dom’ ministru de externe, excelenta dvs. nu intelege principiul reciprocitatii? Daca nu se raspunde cu aceeasi moneda pe aceeasi argumentatie o sa fim declarati ciumatii europei. Si nici ei nu stau mai bine, doar ca au mai multe paturi la ATI si isi pot permite…

 4. ce inseamna sa te lasi manipulizat!

  bravo Sinistrilor tericeanu, ciolacu, uebar, dorneanu & asociatii maipulizatori!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.