G4Media.ro

MAE, de Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse: Femeile ocupă 36% dintre…

MAE, de Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse: Femeile ocupă 36% dintre poziţiile de şef de misiune/ Peste 50% din posturile de conducere din Centrala MAE sunt ocupate de femei, iar jumătate dintre funcţiile de demnitate publică – tot de femei

Ministerul Afacerilor Externe arată, de Zilei Naţionale a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi, că peste 50% din posturile de conducere din Centrala MAE sunt ocupate de femei, la fel şi jumătate dintre funcţiile de demnitate publică. Totodată, femeile ocupă 36% dintre poziţiile de şef de misiune în Serviciul Exterior.

„Ministerul Afacerilor Externe salută marcarea Zilei Naţionale a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi, la data de 8 mai 2021. Principiul tratamentului egal şi al accesului neîngrădit la oportunităţi de afirmare pentru femei şi bărbaţi, alături de eliminarea practicilor discriminatorii pe criterii de gen pentru accesul egal al femeilor în toate domeniile vieţii publice, constituie piloni esenţiali ai societăţilor democratice şi incluzive şi indicatori cheie ai respectării drepturilor omului şi statului de drept”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de MAE.

MAE adaugă că este „preocupat constant de asigurarea reprezentării echitabile din perspectiva de gen, atât în serviciul exterior, cât şi în aparatul său central, urmărind să imprime un model instituţional de bune practici în materia egalităţii de şanse”.

„În prezent, peste 50% din posturile de conducere din Centrala MAE sunt ocupate de femei, iar jumătate dintre funcţiile de demnitate publică sunt ocupate tot de femei. De asemenea, femeile ocupă 36% dintre poziţiile de şef de misiune în Serviciul Exterior al României. În acest context, în ultimul an, au fost propuse să ocupe posturi de ambasadori extraordinari şi plenipotenţiari ai României în străinătate 22 de femei diplomat”, afirmă reprezentanţii ministerului.

Conform sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe rămâne ferm angajat în promovarea egalităţii de şanse şi nediscriminării pe criterii de gen în dialogul bilateral cu alte state şi în cadrul organizaţiilor internaţionale interguvernamentale, sprijinind demersurile şi iniţiativele care încurajează afirmarea şi asigurarea unui mediu propice pentru dezvoltarea profesională a femeilor.

Ziua de 8 mai a fost declarată Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi în România prin Legea nr. 23 din 9 martie 2015.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Egalitate de sanse pe criteriul sexualitatii ?!
  Sanse egale pentru ocuparea functiilor publice ( mai ales ) dar criteriul unic trebuie sa fie rodul muncii . Daca cetateanul nu este multumit de ceea ce presteaza functionarul public si / sau bugetar , ce importanta are sexul ?

 2. Pe cât punem pariu că în 10 ani vor fi femei în 70% din posturile de conducere? Și UE va fi un dezastru de natalitate, cu 50% din bărbații albi impotenți?
  Ne pregătim de noua ordine mondială: blândă, corectă, civilizată, dar insipidă, inodoră, incoloră. Plictisitor! Sau grav? Specia umană albă pe cale de dispariție.

 3. Se alege praful si pulberea de omenire cu penale precum Sorina Pintea, Alina Bica, Elena Udrea, Ioana Basescu, Monica Iacob Ridzi, etc, in functii de conducere.

  • Și la egalitatea de gen, ca în atâtea alte cazuri, oportuniștii sunt primii care dau din coate și se bagă în față. Femeile care chiar muncesc, au minte, merită să ocupe funcții importante, sunt alungate, scârbite, sătule de prostia din jur, și renunță.

  • Exact. Degeaba zici că ai egalitate de gen dacă egalitatea aia e constituită din pile și amante. Și pe urmă se întreabă vajnicii luptători din tastatură de ce nu se bagă femeile (ca să nu mai zic în general oamenii decenți) în politică sau în sistemul public. Uite de-aia, că n-au Master Club!

 4. Păi, aceste doamne sunt soții de politicieni, ziaristi(sau ce-o fi el, exemplu Radu Tudor), copilași dragalasi de politicieni sau românasi smecherasi.
  Sau nu-i asa?

 5. Egalitate de șanse e musai, dar NU egalitate de rezultate! Egalitate de șanse și competiție! Competiție duce la progres, egalitatea de rezultate duce la regres

 6. …no,má…ce spuneam…
  …femeia…in politie,jandarmerie,armata…servicii!
  …a mai ramas…ceva?
  …glezne…goale,spancene tatuate,unghii lacuite,freze…de femeie…ele cu par scurt,noi ,lung… mergem bine,má…doar ne…CALAUZESTE,mama noastra,care ne iubeste,mult,mult..comunitatea europeana…
  Norocosi,ca santem…europeni!
  …ne-am umplut…de DEMOCRATIE!

 7. …no,má…ce spuneam…
  …femeia…in politie,jandarmerie,armata…servicii!
  …a mai ramas…ceva?
  …glezne…goale,spancene tatuate,unghii lacuite,freze…de femeie…ele cu par scurt,noi ,lung… mergem bine,má…doar ne…CALAUZESTE,mama noastra,care ne iubeste,mult,mult..comunitatea europeana…doar fusta,a mai ramas, sa ne-o punem,ca sa fim…europeni…
  Norocosi,ca santem…europeni!
  …ne-am umplut…de DEMOCRATIE!

 8. Egalitatea de sansa nu trebuie sa tina cont de un anumit procent al unui gen, ci doar de competenta, indiferent de rasa, gen, religie etc., altfel vom avea parte de o altfel de discrimnare, cea a procentului; adica sa nu conteze ce si cum, ci doar sa trebuiasca sa existe un procent de un anumit gen in anumite structuri.

 9. asta vine din teoriile marxiste privind „atomicitatea” cererii si a ofertei….baza colectivizarii,dap.

 10. Sunt femeie si nu ma intereseaza genul asta de ”promovare”!! Ma intereseaza doar cel bazat pe competente !! Deasemenea ma scarbeste promovarea politica pe criterii de 50/50% femei/barbati…
  Ma intereseaza protectia femeilor si a copiilor impotriva violentei, agresiunilor sexuale care in Romania este crancena !!
  Ma intereseaza ca statul sa gaseasca si aplice repede mijloace eficiente de protectie reala impotriva agresorilor si mai ales impotriva agresorilor : magistrati, politisti !!

 11. egalitate de genu femeile la impins hartii, barbatii la impins vagoane? avem deja

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.