G4Media.ro

Madrid și Barcelona își redeschid luni terasele și hotelurile. Spania este a…

Madrid și Barcelona își redeschid luni terasele și hotelurile. Spania este a patra cea mai afectată țară din lume de pandemia COVID-19, cu peste 280.000 de infectări

Madrid şi Barcelona, până acum excluse de la relaxarea restricţiilor în Spania, vor putea redeschide luni terasele barurilor, hotelurile şi muzeele, alăturându-se restului ţării după două săptămâni de aşteptare, a anunţat vineri guvernul spaniol, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Multe zone ale ţării care au început deja relaxarea măsurilor de restricţie vor trece la etapa următoare, odată cu redeschiderea plajelor, a piscinelor şi cinematografelor.

Redeschiderea rămâne însă însoţită de măsuri stricte de limitare a numărului de clienţi, 50% de exemplu pentru terase, a decis luni consiliul de miniştri.

Relaxarea măsurilor în regiunile Madrid şi Barcelona, cu cel mai mare număr de locuitori din ţară, a fost întârziată deoarece acestea sunt două zone cel mai puternic afectate de pandemie. Spania este una dintre ţările grav afectate cu 28.628 de decese, conform cifrelor oferite de Ministerul Sănătăţii.

Aceste două regiuni, precum şi o mare parte din Castilia-Leon (la nord de Madrid), trec prin urmare la prima fază a relaxării măsurilor.

Muzeele din aceste regiuni se vor putea redeschide pentru doar 30% din numărul obişnuit de vizitatori, în timp ce hotelurile vor trebui să ţină închise zonele comune (piscine, săli de gimnastică, saloane) pentru a reduce riscul de contagiune.

Redeschiderea magazinelor mici, care a început deja în această săptămână, va fi generalizată, numărul clienţilor fiind limitat la 30% din capacitatea de primire.

Zonele din ţară care se aflau deja în faza 1, reprezentând în total 22 de milioane de spanioli şi incluzând arhipelagurile turistice Insulele Baleare şi Canare, vor trece la faza 2 de relaxare, ceea ce permite utilizarea piscinelor (cu capacitate limitată) şi a plajelor, unde trebuie menţinută o distanţă de cel puţin doi metri între fiecare persoană sau grup.

Această fază include şi redeschiderea cinematografelor, a teatrelor şi sălilor de concerte, la o treime din capacitatea normală, precum şi a centrelor comerciale, cu 40% din capacitatea de primire.

sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Intrebarea cheie e cu citi clienti la masa si distanta intre ei.

    Probabil ca nu cu 8 clienti cu cit a obtinut la nou HoReca, sursa sigura de infectie, deci eventualii clienti vor consuma acasa in siguranta. Fiind prea hrapareti, la noi afaceristii din HoReCa vor pierde in final. Guvernul si el slab ca le-a acceptat propunerea inacceptabila.

  2. trebuie ca guvernul sa interzica stirile din alte tari, pe model Coreea de Nord.
    nu e bine sa vada lumea ca in Spania sau Italia, cu zeci de mii de morti si sute de mii de cazuri, e mult mai bine decat la noi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.