G4Media.ro

Macron susține că Rusia și Ucraina s-au angajat să respecte acordurile de…

Sursa foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Macron susține că Rusia și Ucraina s-au angajat să respecte acordurile de la Minsk: „Avem acum posibilitatea de a avansa negocierile”

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat marți că atât liderul Rusiei, Vladimir Putin, cât și liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-au angajat să onoreze acordurile de la Minsk, relatează Reuters.

Macron a mai afirmat că în timpul unei conferințe de presă la Kiev cu președintele ucrainean că, în urma discuțiilor cu Putin și Zelenski, există căi de urmat pentru atenuarea tensiunilor, notează AFP.

„Avem acum posibilitatea de a avansa negocierile” între Rusia și Ucraina, a spus el, adăugând că a văzut și „soluții concrete, practice” pentru reducerea tensiunilor dintre Moscova și Occident.

Setul de acorduri de la Minsk a fost semnat în 2014 și 2015 de liderii Ucrainei, Rusiei, Franței și Germaniei, ca răspuns la anexarea Crimeei de către Rusia. Acestea includ obiectivul de a pune capăt războiului separatist al populației vorbitoare limbă rusă din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Rusia a adunat peste 130.000 de militari în apropierea graniței cu Ucraina, dar a neagă în continuare acuzațiile că ar plănui o invazie asupra Ucrainei.

Sursa foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Naivitate si necunoaștere occidentala.
    Prin ce anume nu a respectat Ucraina acordurile de la Minsk, de trebuie sa o auzit iar ca se angajează sa le respecte?

  2. Am inteles ca vine razboiul pe capul Ucrainei si vrei si tu sa arati ca ai facut ceva in contextul alegerilor prezidentiale….doar ca e vizibil inutil efortul de PR. Era mai interesant daca erai barbat la Moscova si aveai pregatite niste replici mai taioase pentru Putin ….fie si pentru ca te-a tinut ca pe un jocker la masa aia de 7 m.

  3. Mai bine începe Rusia să respecte acordul de la Budapesta din ’94.

  4. este singurul sef de stat dupa plecarea doamnei de fier din politica ue ce poate rezolva totul .