G4Media.ro

VIDEO Macron: Energia nucleară este parte a tranziţiei pentru ţări care trebuie…

VIDEO Macron: Energia nucleară este parte a tranziţiei pentru ţări care trebuie să renunţe la cărbune

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că energia nucleară ar trebui să joace un rol dacă Uniunea Europeană vrea să ajungă la emisii zero de dioxid de carbon până în 2050, relatează DPA şi AFP, citate de Agerpres.

„Trebuie să găsim mecanismele potrivite de tranziţie”, a spus Macron înainte de începerea reuniunii liderilor UE de la Bruxelles. „Toţi ar trebui să-şi construiască propriile soluţii”, a adăugat el.

„Energia nucleară este parte a tranziţiei pentru ţări care trebuie să renunţe la cărbune”, a spus el, atrăgând atenţia că peste 60% din energia electrică din Franţa provine din centrale nucleare.

„Pentru ţările care trebuie să renunţe de tot la cărbune, este clar că nu vor putea să treacă de pe azi pe mâine la energie regenerabilă”, a subliniat şeful statului francez.

„Deci ei vor trebui să includă în soluţiile lor, dacă o doresc şi dacă există consensul politic în ţara lor, o parte energie de energie nucleară”, a mai spus el.

Într-un draft consultat de DPA, liderii UE recunosc „necesitatea de a asigura securitatea energetică şi de a respecta dreptul statelor membre de a decide asupra mixului lor energetic”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Energia nucleara este viitorul ?! My arse ! Cautati filmul INTO THE ETERNITY

  Into Eternity is a feature documentary film directed by Danish director Michael Madsen,[1] released in 2010.[2] It follows the construction of the Onkalo waste repository at the Olkiluoto Nuclear Power Plant on the island of Olkiluoto, Finland. Director Michael Madsen questions Onkalo’s intended eternal existence, addressing an audience in the remote future.

  Into Eternity raises the question of the authorities’ responsibility of ensuring compliance with relatively new safety criteria legislation and the principles at the core of nuclear waste management.[3]

  • Da, energia nucleara este viitorul, dar aia bazata pe Thorium.
   Sau fuziunea nucleara (30 years away :)) ), aia care o face si soarele.
   Waste management este o problema, dar nu este una care nu se poate rezolva. Singura problema este coruptia si lobby-ul (adica mita legalizata) facut de companiile care pierd profit in industria carbunelui daca se renunta la arderea lui in termocentrale.

 2. Energia nucleara asigura energia ptr functionarea economiei fără gaze de sera. Ptr ecologiștii de doi bani e normala lumânarea și lemnele defrișate din pădure.