G4Media.ro

Macedonia de Nord va instaura starea de urgenţă pentru 30 de zile

Macedonia de Nord va instaura starea de urgenţă pentru 30 de zile

Macedonia de Nord va instaura stare de urgenţă pentru a încerca să stopeze epidemia de coronavirus, a anunţat, joi, premierul Zoran Zaev, scrie AFP, citată de News.ro

Măsura, care conferă Guvernului puteri sporite şi îi permite să implice armata, autorităţile publice şi spitalele private pentru a lupta contra Covid-19, va fi adoptată vineri, a adăugat el.

Mica ţară din Balcani cu 2 milioane de locuitori figurează printre cele zece ţări din Europa cu cea mai mare rată a mortalităţii, potrivit AFP.
Macodenia de Nord are peste 19.000 de cazuri active.

Starea de urgenţă este prevăzută, în prima fază, pentru 30 de zile. Cu noile măsuri, purtarea măştii este obligatorie în exterior. Restaurantele trebuie să se închidă la ora 21.00.

Știrea integrală pe News.ro

sursa foto: OMS

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Si va fi o noua victorie. A treia.
    Si mai ales aia cu masca purtata in exterior nu trebuie omisa, asa se recunosc toate guvernele de calitate intre ele.

    • Lasă că ”înfrâng” covidioții destul, nu mai e loc și pentru altul. D-aia și luptă îmbotnițații pentru dreptul de a nu se spăla, ca să nu fie nevoie să ”se recunoască” după mască, ci după ”candeală”.

    • Bad, dupa mine „Covidiot” e unul care poartă masca singur in parc și pe strada, ‘ntelegi? Cat despre carantină, chiar”funcționează”: „Zalăul este primul municipiu reședință de județ care a intrat în carantină, în 4 noiembrie, când rata de infectare era 8,47 la mie. În ciuda instituirii carantinei, după două săptămâni, rata de infectare a ajuns la 9,49 la mie”! :)))))