G4Media.ro

„M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc” – mesajul lui David Popovici…

Photo by Ferenc ISZA / AFP

„M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc” – mesajul lui David Popovici pentru români, după ce a devenit campion mondial la 200 de metri liber

„M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc”, a scris David Popovici pe Facebook luni seară, după ce a devenit campion mondial la 200 de metri liber. Alături de mesaj, David Popovici a postat pe rețeaua de socializare și o fotografie cu steagul României.

Înotătorul român David Popovici (17 ani) a câștigat luni seară medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație în proba de 200 metri liber. El a stabilit și un nou record mondial pentru juniori, după ce îl stabilise pe precedentul în semifinale.

Este prima medalie majoră la un campionat de seniori pentru David Popovici. Popovici a făcut o cursă extraordinară, preluând conducerea imediat după a dou întoarcere de bazin.

El a câștigat cursa cu timpul 1:43.21, fiind urmat de sud-coreeanul Sunwoo Hwang și britanicul Tom Dean, marele favorit al cursei.

”Am concurat gândindu-mă că toți cei care mă apreciază urmăresc această cursă”, a spus Popovici imediat după finalul cursei.

Marţi dimineaţa, 21 iunie, sportivul român va intra în competiţie în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României, potrivit News.ro.

David Popovici este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, şi al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Photo by Ferenc ISZA / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

  1. Ce mare realizare de-l tot ridicati in slavi pe pustiul asta?? Un campionat de juniori nu e olimpiada, reveniti-va in fire!

  2. 👏👏👏👏👏👏👏

  3. FELICITARI!!!

  4. Am urmărit finala ca înainte de 89, pe M4 post magyar. Bravo TVR

  5. Am urmărit finala ca înainte de 89, pe M4 post magyar. Bravo TVR

  6. Sper ca atunci cand spune „M-am gandit la voi toti”, nu s- a gandit si la politicieni.

  7. Te înspăimânți când vezi câți cârcotași sunt în țara asta. Să se gândească, acești oameni, ce realizări au avut în viața lor! Avem mulți copii talentați pe care nu-i încurajează nimeni să facă ceva de valoare în viață.