G4Media.ro

Luptele dintre forțele ruse și ucrainene au continuat la un „nivel de…

Sursa foto: Twitter / NATO eFP Battlegroup Lithuania - ilustrație generică

Luptele dintre forțele ruse și ucrainene au continuat la un „nivel de rutină” în perioada Crăciunului, în special în zonele împădurite – Ministerul britanic al Apărării

Luptele dintre forțele ruse și ucrainene au continuat la un „nivel de rutină” în perioada Crăciunului ortodox, a afirmat Ministerul britanic al Apărării, relatează The Guardian.

În actualizarea sa zilnică de informații, ministerul a declarat că în zona intens disputată din jurul orașului Kremina, în provincia Luhansk din estul Ucrainei, luptele s-au concentrat în terenul puternic împădurit din vestul orașului, unde „luptele s-au transformat în lupte de infanterie călare, adesea la distanță scurtă”.

„În condițiile în care pădurile de conifere oferă o anumită acoperire față de observarea aeriană chiar și în timpul iernii, este foarte probabil ca ambele părți să se lupte pentru a regla cu precizie focul de artilerie.

Este foarte probabil ca comandanții ruși să considere presiunea din jurul Kremina drept o amenințare la adresa flancului drept al sectorului lor Bakhmut, pe care îl consideră esențial pentru a permite orice avansare viitoare în vederea ocupării restului regiunii Donețk”, a precizat Londra.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...