G4Media.ro

Luptele din Ucraina vor continua la un „ritm redus” pe timpul iernii…

Sursa foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP

Luptele din Ucraina vor continua la un „ritm redus” pe timpul iernii – serviciile de informații americane

Un „ritm redus” al luptelor din Ucraina este de așteptat să continue pe parcursul lunilor de iarnă, pe măsură ce se întrevăd perspective mai bune pentru forțele ucrainene în lunile următoare, a declarat SUA, potrivit The Guardian.

Vorbind în timpul unui forum de apărare la sfârșitul săptămânii, Avril Haines, director al serviciilor de informații naționale ale SUA, a declarat:

Cea mai mare parte a luptelor din acest moment în jurul Bakhmut și în zona Donețk au încetinit odată cu retragerea Rusiei din zona Herson de vest, la est de fluviul Nipru. Și ne așteptăm ca acest lucru să fie probabil ceea ce vom vedea în lunile următoare”.

Vladimir Putin este acum „mai bine informat” cu privire la dificultățile cu care se confruntă forțele sale din Ucraina, a adăugat Haines, indicând că președintele rus nu mai este la fel de izolat de veștile proaste care decurg din invazia sa în Ucraina.

Făcând aluzie la evaluările din trecut potrivit cărora consilierii lui Putin ar putea să-l protejeze, Haines a spus că acesta „devine mai informat cu privire la provocările cu care se confruntă armata”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Asta s-o credeți voi. A înghețat pământul între Svatove și Kremina, ceea ce înseamnă că rușii se vor retrage din nou, ofițerii fiind primii care fug.

  2. Deci in Bakhmut si Donetsk sunt lupte aprige, iar astia o dau la intors ca „au incetinit” luptele 🙂 Mereu invers, mereu pe dos! Propaganda occidentala nu mai are nicio credibilitate.

    De ce ar incetini luptele in toiul iernii? Credeti ca rusii au mobilizat 300 000 de oameni ca sa-i tina toata iarna in taberele de antrenament?

  3. Nu cred asa ceva ! Ukrainienii – mai bie echipati pentru iarna – rusnacii trebue sa-si cumpere izmene groase si maiouri cu „blanita” din bani proprii !1 – Iar artilieria HIMARS + va face legea iarna asta ! Se pare ca ukrainienii au si drone cu raza de actiune de 1000 km, care ii vor atinge rau pe rusnaci !