G4Media.ro

Lupta brașovenilor pentru parcări: Deși licitația a pornit de la 144 de…

Lupta brașovenilor pentru parcări: Deși licitația a pornit de la 144 de lei/an, un loc a fost câștigat pentru 6.500 lei/an

Primăria Braşov a organizat, miercuri, o licitaţie în vederea reatribuirii locurilor de parcare de reşedinţă din zona Astra. Cum în ultimii doi ani nu au mai avut loc astfel de licitaţii, bătălia a fost destul de mare pentru anumite parcări, transmite publicația Biz Brașov.

Este vorba şi de un loc de pe strada Hermann Oberth care a fost vizat de mai mulţi locatari din zonă, ţinând cont că majoritatea parcărilor de pe această stradă sunt de anul trecut parcări publice. În final, în competiţie au rămas doar două persoane, un bărbat şi o femeie, care, deşi locuiau pe străzi mai îndepărtate de locul cu pricina, au licitat strâns. Locul a fost atribuit în final braşovencei, care a licitat până la suma de 6.500 de lei/an. Preţul iniţial de închiriere era de numai 144 lei/an.

sursa: Biz Brasov

sursa foto: Facebook/Primarie Sector 6

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. E bine că se ajustează prețurile în funcție de cerere și ofertă, însă prețul ar trebui ajustat și pentru locurile deja atribuite. Nu este corect că cineva care a luat locul de parcare acum câțiva ani sa plătească 15 Ron pe luna și cineva care ia un loc de parcare in același loc acum sa liciteze 500 Ron pe luna.
  Nu este treaba primăriei sa subvenționeze parcarea.
  Dar na, mulți dintre noi s-au învățat că totul sa fie moka – sănătate, educație, autostrăzi, parcări. Și apoi ne mirăm de ce sunt de proastă calitate.

  • Cine muncește în domeniul IT, Management, Vanzari, etc, are salarii și comisioane mari.
   Oricum, locurile de parcare trebuie atribuite și licitate anual în orașe.
   Asa este bine.

  • @john, primărea nu subvenţionează parcarea. multe parcări sunt realizate uneori pe cotele de teren prevăzute în titlurile de proprietate ale locatarilor din zona. practic dau bani pentru utilizarea bunului pe care il posed cu acte, primaria doar a amenajat spatiul

  • @DB, atât timp cât locul de parcare, administrat de primărie, este scos la închiriere sub prețul pieței, acel lucru este subvenționat prin renunțarea la profitul pe care primăria ar putea să-l facă.
   Daca cineva plătește 30 de Ron pe luna la primărie pentru un loc de parcare, iar eu sunt dispus să plătesc 300 Ron/luna, dar primărie nu are cum sa mi-l închirieze mie, înseamnă că primăria pierde bani.
   Sunt curios daca tu ai face la fel cum bunuri pe care le administrezi?

  • Deci daca esti pensionar, sarac, castigi putin, nu ai dreptul la loc de parcare? Doar pentru ca nenea de la 4 are firma de constructii si 5 masini? Cum este asta normal? Intotdeauna o sa fie unul cu mai multi bani care plateste cu gura pan’ la urechi 1500 euro/an pentru un loc de parcare.

  • Ai auzit de servicii publice? Dc primaria ar scoste profit maxim din tot ti ar cere 20000 rin pe cazierul fiscal pt a de ce nu..

  • @arli,
   Parcarea nu este un „drept”. Nu stiu de unde ai scos-o pe asta.
   Daca esti sarac, este posibil sa nu-ti permiti masina. Sau cel putin sa nu-ti permiti sa parchezi oriunde.
   Cat despre persoanele care au mai multe masini si mai multe locuri de parcare – da, trebuie sa existe reguli de genul „primaria iti da maxim 1 loc de parcare pentru 1 apartament”. Asta ar putea fi un argument pentru un fel de echitate. Dar nu este treaba primariei sa subventioneze locuri de parcare.

  • @@john,
   Primaria nu trebuie sa scoata profit maxim, trebuie doar sa practice pretul pietei.
   Ia zi-mi daca ghicesti de ce nu se construiec aproape deloc parcari privata nicaieri in Romania?
   Doua motive – primaria inchiriaza mult sub pretul pietei si lumea poate sa parcheze oriunde (stradute, trotuare, etc.) Din cauza asta, niciun privat nu are vreun interes sa construiasca vreo parcare – pentru ca o sa stea goala.
   La fel cum stau goale si parcarile construite de primaria Bucuresti – Pantelimon, Straulesti, etc.

  • Eu cred ca si cel care castiga mai putin plateste taxe si impozite locale, este si el locuitor al urbei si ar trebui sa aiba aceleasi sanse ca si cel care isi permite mai mult. Nu este un drept…ok. dar primaria trebuie sa tine lucrurile la un nivel echitabil pentru toti cetatenii..daca ai ghinion sa o nimeresti intr-un cartier scump tu nu ai voie la parcare? Este cel putin cinica abordarea, ar trebui sa o spuna la alegeri primarul…sa vedem daca strange voturile necesare doar de la conducatori de Range si X5?

  • @arli,
   Momentan cetatenii nu au toti aceleasi sanse – unii au prins loc de parcare si au platit pentru el sume ridicole (pana anul trecut era 50 de RON pe an) in timp ce altii nu au prins loc de parcare (chiar daca ar fi fost dispusi sa plateasca 5000 de RON pe an).

   Daca ai ghinion sa nimeresti intr-un cartier scump? Ma faci sa rad. Daca esti intr-un cartier scump si proprietatea pe care o detii are o valoare mai mare decat in alte cartiere. Daca nu-ti place sa traiesti in cartier scump pentru ca e scump locul de parcare, vinde apartamentul si muta-te intr-un cartier mai ieftin cu un loc de parcare mai ieftin.

   Cat despre alegatori – pe langa faptul ca practic niciun politician din tara asta nu are cu adevarat legitimitate (prezenta la vot < 40%), nici nu ar stii ce sa faca cu un politician care spune adevarul – pret nu este acelasi lucru cu cost; nu exista bani de la buget, sunt banii de la oameni; statul este un administrator slab; politicienii fac promisiuni pe banii altora; si, cel mai important – nimeni nu-ti datoreaza nimic.

   PS: Faci confuzie intre egalitate de sanse si echitate. Prima e buna, a doua e o tampenie.

 2. Deja aia cu masina mai scumpa decât locuinta e fumata. Acum locul de parcare e mai scump decât ambele.🤣🤣🤣
  Snobi da prosti.

 3. Cum poti licita cu un interlop cu bani din droguri, sau vre o angajata la stat dintr un partid, pzd, care primeste un super salariu pe masura prostiei ei. Nu-i asa olguto

 4. Te doare mintea. Sunt proprietari care dețin 2-3 locuri de parcare. Știu o firmă care are 6 locuri de parcare la un bloc. Firma de apartament. Sunt locuri suficiente, nu e nevoie sa parchezi pe trotuare sau sa plătești sume exorbitante. Problema e că sunt gestionate prost. Nu e normal să aibă un apartament 3 locuri de parcare și alții să parcheze pe unde apucă.

 5. Sursa este BizBrasov.ro, este și citată în articol.

 6. Si limitata achizitia la 1 loc / apartament. Fiindca altfel prinde unul un loc si il tine pana moare si altul care vrea sa-si cumpere masina pe parcurs nu mai are deloc unde sa parcheze. Trebuie data sansa oricarui cetatean sa poata parca acolo unde locuieste.

 7. Votati USR+ si vor lua pielea de pe voi, asa-i cand o arzi pe neo-marxisn :))))(