G4Media.ro

Lukașenko, despre propunerea Poloniei ca NATO să trimită trupe de menținere a…

Sursa foto: President of the Republic of Belarus (president.gov.by)

Lukașenko, despre propunerea Poloniei ca NATO să trimită trupe de menținere a păcii în Ucraina: „Realizați că acest lucru înseamnă un Al Treilea Război Mondial, nu?”

Președintele belarus Alexandr Lukașenko consideră că propunerea Poloniei ca statele occidentale să trimită trupe de menținere a păcii în Ucraina ar putea reprezenta un risc serios de declanșare a unui Al Treilea Război Mondial, potrivit TASS.

„Vedeți că acești polonezi au dat deja cu subsemnatul, acum și-au prezentat oferta și l-au invitat pe tipul acela de peste ocean (președintele american Joe Biden – n.r.) și îl hrănesc cu lingurița (n.r. – cu următoarea ofertă) «haideți să creăm o forță de menținere a păcii de aproximativ 100.000 de oameni și să o aducem în Ucraina prin Liov'”, a declarat Lukașenko, citat de agenția de presă BelTA, în cadrul reuniunii.

„Realizați că acest lucru înseamnă un Al Treilea Război Mondial? Sau ce? Credeți că vom sta pe margine?”, a argumentat el.

Situația este foarte serioasă și tensionată, a subliniat liderul belarus. „Ei ne vor călca pur și simplu în picioare, nu vom avea timp nici măcar să scoatem un sunet”, a continuat el.

„Dacă vrei să ai o țară, trebuie să te ții de ea cu dinții și cu unghiile. Mai bine fără mitralieră, deoarece situația este foarte gravă și foarte tensionată, trebuie să vedem și să înțelegem acest lucru”, a subliniat el.

Anterior, Varșovia a prezentat propunerea pentru o misiune NATO de menținere a păcii în regiunile vestice ale Ucrainei.

Sursa foto: President of the Republic of Belarus

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.