G4Media.ro

Ludovic Orban: Majorăm bugetul Ministerului Sănătății cu 1 miliard de lei. Vom…

Ludovic Orban: Majorăm bugetul Ministerului Sănătății cu 1 miliard de lei. Vom aloca fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale, dar primarii să nu-și imagineze că primesc bani pe ochi frumoși

Premierul Ludovic Orban a anunțat că pregătește o nouă rectificare bugetară, printr-o Ordonanță de Urgență care intră într-o primă lectură în ședința de Guvern de marți seara.

„Avem prevăzută o creștere bugetară la Ministerul Sănătății de 1 miliard de lei, necesară pentru a face față creșterii cheltuielilor în lupta anti-covid. De asemenea, vom avea o majorare a cheltuielilor de investiții, la Ministerul Lucrărilor Publice. Și la Ministerul Agriculturii sunt prevăzute fonduri suplimentare, pentru a finaliza plățile pentru fermieri”, a comentat premierul Orban.

Pentru programul destinat sprijinirii IMM-urilor, se vor direcționa 500 de milioane de euro. „Pentru a putea răspunde cererilor IMM-urilor, vom asigura resurse suplimentare din fonduri europene”, a spus Orban.

Premierul a mai precizat că și autoritățile locale vor obține fonduri, chiar și pentru a-și asigura cheltuielile de funcționare. Orban a subliniat însă că primarii nu trebuie să-și închipui că primesc fonduri „pe ochi furmoși”, și că sprijinul e prevăzut mai ales în cazul acelor administrații locale care n-au avut încasări din princina epidemiei de Covid.

„Vom aloca sprijn pentru echilibrarea bugetelor locale, dar primarii să nu-și imagineze ca iau banii pe ochi frumoși. În primul rând vom asigura fondurile necesare plății asistenților personali. De asemenea, vom asigura sprijin primăriilor cărora le-au scăzut veniturile, pentru că n-au mai avut aceleași încasări pe timpul pandemiei. Vom mai aloca fonduri și în cazul unor primării care au început proiecte de investiție prin fonduri europene dar nu își ma permit să asigure cofinanțarea”, a spus Orban.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. primesc bani numai daca sunt condse de PNListi stim

 2. despre cat % din PIB se iroseste de catre bugetele alocate pe baze istorice altor insititutii #nimic?
  10% ?

 3. Zi-se ludovice clipind catre primari şi mai luă o gură de şnaps

 4. ce cauta bosch pe masa guvernului Romaniei?

 5. Şică, ăla de lângă tine cumva Costel Barbu, zis Bitanu, şmecherul cu 2 condamnări penale la activ, cap de lista PNL la parlamentare în Teleorman? Dacă ție îți plac consilieri din ăştia…mai greu cu fără penali. Gata, le-ai întins o capcana teleormănenilor, că şi asa erau obişnuiți cu Livache. Ce, tu să te laşi mai prejos decât PSD-ul?

 6. Original: Majorăm bugetul Ministerului Sănătății cu 1 miliard de lei

  Orban Translate: Vom fura 1 miliard din bugetul Ministerului Sanatatii

 7. Pai primarii sa nu isi inchipuie ca primesc pe ochi frumosi, trebuie sa scoata lumea la vot :))

  E din ce in ce mai comic Mandolina!

 8. Vă dați seama ce țară suntem dacă avem un premier șomer și bețiv care împarte banii țării ? Ăsta nu are treabă cu economia reală.

 9. Iar achizitii aranjate de mafia SICAP+ONAC+ANAP+CNSC? Aveti nevoie de 1 miliard pentru campanie?

 10. Ne-am scos, orz natural si polidin pentru tot poporul.

 11. Aloca 1 mld de lei mai mult, dar coruptia o lasa intacta. Managerii alesi politic raman si ei, ca doar au performante bune, dupa cum am vazut.

 12. Bani aruncați pe apa sâmbetei câtă vreme nu exista un audit intern. Schimbati-l pe Iamandi și dați salarii la pompieri dacă vreți prevenție la incendii după lege, nu șpăgi și avize false.

 13. Banii pentru baroni se dau prin PNDL3, in conditiile in care „nu sunt bani” de alocatii, sau pentru profesori. Pensiile nesimtite sunt tot acolo etc. PNL continua politicile PSD.

  • E vorba de priorități….
   Prioritatea imediată este rectificarea bugetară în buza alegerilor. Scopul este evident.
   Dar ce fel de rectificare face, negativă sau pozitivă?! 😅

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.