G4Media.ro

Ludovic Orban: În urma deciziei CCR, modificările aduse Codurilor penale trebuie respinse…

Ludovic Orban: În urma deciziei CCR, modificările aduse Codurilor penale trebuie respinse în integralitate de Parlament

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, la scurt timp după decizia CCR prin care modificările aduse Codurilor penale au fost declarate neconstituționale, că cele toate amendamentele adoptate de PSD, ALDe și UDMR la cele două acte normative vor trebui respinse în integralitate de Parlament.

”Decizia Curții Constituționale în privința modificărilor aduse Codului Penal și a Codului de Procedură Penală reprezintă o victorie amară după asaltul dat în ultimii ani de zile de coaliția PSD-ALDE în favoarea infractorilor. Sesizarea noastră și a Președintelui Klaus Iohannis, depusă alături de ceilalți colegi din Opoziție a fost admisă așa cum era firesc să se întâmple și cum era de așteptat pentru orice magistrat responsabil în exercițiul funcției de judecător constituțional. În urma deciziei de astăzi a CCR ambele proiecte legislative trebuie respinse în ansamblul lor de Parlament, ceea ce recomandă și Comisia de la Veneția în raportul realizat asupra modificărilor aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală. Eventualele ajustări aduse legislației trebuie să facă obiectul unui nou proiect de lege, supus consultării și dezbaterii publice, în care să se țină cont în mod real de observațiile profesioniștilor”, a declarat Orban, potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL.

Președintele liberal a precizat că solicită imperativ liderilor PSD și ALDE ”să anunțe încă de astăzi abandonarea agendei infractorilor, respectiv respingerea proiectelor de modificare a Codurilor penale și abandonarea tuturor celorlalte proiecte legislative toxice venite să favorizeze persoane condamnate sau aflate în curs de cercetare penală”.

”Din păcate, există în vigoare modificări aduse legislației care servesc infractorilor, fie în mod direct, cum este cazul Legii recursului compensatoriu, fie în mod indirect, cum este cazul Secției Speciale pentru anchetarea magistraților. Toate aceste orori legislative trebuie corectate în cel mai scurt timp, însă pentru acest lucru este nevoie ca parlamentarii PSD și ALDE să admită ticăloșiile la care au fost părtași, lăsând victimele fără protecție și apărare în fața agresorilor și criminalilor, și măcar în ultimul ceas să înțeleagă că se află în serviciul poporului și nu a propriei persoane”, a conchis Orban.

Curtea Constituțională (CCR) a respins luni, pentru a doua oară, modificările aduse de PSD, ALDE și UDMR celor două Coduri penale, urmând ca actele normative să se întoarcă din nou în Parlament, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul CCR.

Potrivit surselor citate, motivul respingerii Codurilor penale a fost necorelarea de către Parlament a textelor din cele două acte normative cu deciziile anterioare ale Curții Constituționale.

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Abrogateeeee! Aruncate la cos. Iar autorii sa fie dusi la stalpul infamiei.

 2. PSD-ALDE şi televiziunile puterii n-au înţeles în februarie 2016 că românii nu mai vor corupţie şi incompetenţă, iar după 10 august 2018 părea că gazarea oricărei opoziţii e deplină. Mai departe, este esenţial dialogul constructiv PNL-USR+, pentru o unitate de acţiune cu grupurile civice.

 3. Si daca decizia era inversa, puteai spune la fel….

 4. Salpul infamiei ???? Mai devreme sau mai tarziu acesti borfasi vor ajunge cu totii pe mainile justitiei si vor infund puscariile ! Ce zici flausatule ? am dreptate ?

 5. Bai fratilor,nu stiu de ce nu-mi place acest tip?
  sta tot acolo in apartamentul din Drumul Taberei, nu si-a angajat rude in companii de stat,nu are afaceri cu statul.A fost impotriva USL.
  pur si simplu nu-mi place.
  Si ma intreb de ce.
  Cred ca este o problema la mine ,nu la el.

 6. Catre Sandu: Zi-mi despre autorii care trebuie dusi la stalpul infamiei, dupa parerea ta cine sunt aia?