G4Media.ro

Ludovic Orban: În cazul instituţiilor de învăţământ superior va funcţiona autonomia universitară…

Ludovic Orban: În cazul instituţiilor de învăţământ superior va funcţiona autonomia universitară cu privire la modalităţile de desfăşurare a cursurilor

Premierul Ludovic Orban a afirmat miercuri, la Piteşti, că în cazul instituţiilor de învăţământ superior va funcţiona autonomia universitară cu privire la modalităţile de desfăşurare a cursurilor.

„Fiecare universitate ia decizia cum începe şcoala, pe baze condiţiilor specifice care există în fiecare universitate. E vorba de săli, amfiteatre, de măsura în care pot fi respectate regulile, că regulile sunt valabile şi pentru învăţământul superior – regulile de protecţie, de distanţare fizică, de dezinfectare. Până la urmă, fiecare universitate va decizide”, a declarat Orban, citat de Agerpres.

Premierul a adăugat că un criteriu important va fi şi capacitatea de cazare a studenţilor.

„În anumite universităţi sunt spaţii de cazare suficiente, în alte universităţi e posibil să nu fie spaţii de cazare suficiente şi atunci şi aici se vor lua decizii de la universitate la universitate, în funcţie de situaţia concretă”, a afirmat Orban.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ce frumos s-a degrevat de răspundere!!!Facultățile au autonomie!!!!Dar cei cu care intră (Sau nu !) în viața lor,ce fac??Beneficiază de aceeași autonomie????

  • Esti o habarnista.Legea spune clar ca universitatile au autonomie.Sau autonomiile sunt bune numai cand curge lapte si miere?

 2. Mare curaj aveti domnule premier Orban , asa ar trebui sa curga toate textele ce privesc tema descentalizarii deciziei peste tot in invatamint . Daca faceti asta incet ,incet , mai peste tot si daca privatizati , vindeti , toate activele statale neperformante din economie si daca restringeti administrativ toate primariile din tara care nu isi dovedesc necesitatea ca si existenta – aveti tot respectul meu . Despre proiectul pe legile justitiei promis deja ca data de apartie undeva in a doua jumatate a lunii septembrie , abia astept sa il vedem in carne si oase . .

 3. Alex!!!Ma mir ca stii despre ce prevede o lege daca nu esti in stare sa citesti???Unde ai vazut ca am comentat autonomia???Am intrebat de ce se degreveaza de raspundere in baza autonomiei universitatilor si care este raspunderea lui Ludovic privind pe ceilalti ,cei care nu sunt profesori sau studenți pentru că,,,,facultățile nu sunt in aer!!!Au logistică,trebuie să interacționeze și cu alte instituții!!!etc…..e greu pentru unii ca tine,usor manipulați!!

  • Da’ pravalia de unde-ti iei mâncarea interactioneaza cu altii? Da’ de unde ai dedus ca intr-o institutie doar unii salariati sunt supusi conducatorului, rector la universitate, iar altii nu?

  • Nici nu mai are rost sa comentez la ce ai scris.Esti spalata pe creier.Ramai acolo cu conceptiile tale,dar te rog,nu le mai impartasi.Tine le pentru tine.

 4. Un urs…ca si Alex!!!Ti-ai raspuns la jumatate de constatare????Cei care nu se subordoneaza rectorului,universitatii!!!Cei din afara universitatii!!!Ai cui sunt???Pentru ei ce măsuri se aplică???Rectorul stabileste pentru toti??Este legal???Sau doar a vorbit Orban si,restul să se descurce!!!Felicitari pentru minimalizarea răspunderii guvernului!!!Scolarii,părintii trebuie să indure niste restrictii dar, studenții…au autonomie???Unde este egalitatea cetateanului indiferent de vârstă???

 5. Alex!!!Primesc cât primesti și tu!!!Adică…NIMIC!Dar,conform Constituției am dreptul la libera exprimare,care îmi este acordată de G4!!!Totodată,nu spun obscenitati sau vulgarități ca familia ta!!!Deci,faptul că nu am aceleași opinii ca ale tale,NU iti conferă tie dreptul de a fi OBRAZNIC pentru că , ai senzația că detii adevărul!!!Si nici nu demonstrezi ca ai IQ-ul ridicat !!!

 6. Alex!!!Primesc cât primesti și tu!!!Adică…NIMIC!Dar,conform Constituției am dreptul la libera exprimare,care îmi este acordată de G4!!!Totodată,nu spun obscenitati sau vulgarități ca familia ta!!!Deci,faptul că nu am aceleași opinii ca ale tale,NU iti conferă tie dreptul de a fi OBRAZNIC pentru că , ai senzația că detii adevărul!!!Si nici nu demonstrezi ca ai IQ-ul ridicat !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.