G4Media.ro

Ludovic Orban: Guvernul consideră că localele ar trebui organizate la sfârşitul lui…

Ludovic Orban: Guvernul consideră că localele ar trebui organizate la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie

Guvernul consideră că o perioadă „potrivită” pentru organizarea alegerilor locale este sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, a declarat, vineri, premierul Ludovic Orban, care a adăugat că atât data de 27 septembrie, cât şi 4 octombrie sunt „bune” pentru desfăşurarea scrutinului, transmite Agerpres.

„În urma deciziei Curţii Constituţionale, este clar că e nevoie de o lege pentru prelungirea mandatelor. Problema este legată de data alegerilor. În ceea ce ne priveşte pe noi, ca Guvern, noi am anunţat public de două luni, că noi considerăm o dată potrivită sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie pentru desfăşurarea alegerilor, pentru că e după perioada de concedii, e înaintea unei eventuale reveniri a epidemiei, care este estimată, să spun, după 1 octombrie, după 15 octombrie, şi e o perioadă în care se poate face campanie, astfel încât oamenii să-şi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii de Consilii judeţene şi consilierii judeţeni în deplină cunoştinţă de cauză, cunoscând programele candidaţilor”, a explicat Orban, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă 27 septembrie este o dată pe care o preferă pentru scrutinul de la locale, prim-ministrul a spus: „27 septembrie sau 4 octombrie, astea sunt cele două date”.

„Din punctul nostru de vedere, oricare din aceste două date sunt bune. Acum aşteptăm să vedem, pentru că nu am înţeles clar din decizia Curţii cine stabileşte data alegerilor, Guvernul prin hotărâre de Guvern, Parlamentul prin lege, eu nu am înţeles, vă spun sincer. Se pare că a fost o decizie, aşa, că poate şi Guvernul, poate şi Parlamentul, o să vedem motivarea, până nu vedem motivarea nu putem şti cu precizie ce e în deciziile Curţii”, a completat el.

Citește și – Marcel Ciolacu: Până la sfârşitul săptămânii viitoare vom avea un proiect legislativ pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Propunerea este foarte rationala dar tocmai pt ca e ok si vine de la PNL, PSD va impune o alta data de desfasurare ! :)))))

    PS. Asta ca sa se mire iarasi hipsterii ca de ce PNL care e la guvernare nu guverneaza ? :)))))))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.