G4Media.ro

Ludovic Orban: Decizia de finanțare a Autostrăzii Sibiu-Pitești s-a luat în ceasul…

Ludovic Orban: Decizia de finanțare a Autostrăzii Sibiu-Pitești s-a luat în ceasul al 12-lea, dar este o garanție că avem banii necesari să construim acest tronson fundamental

Premierul Ludovic Orban a reaminitit că autoritățile au în momentul de faţă garanţia alocării banilor necesari pentru construcţia tronsonului de autostradă Sibiu – Piteşti, după ce Comisia Europeană a aprobat o finanţare de 875 de milioane de euro pentru această investiţie. „Chiar dacă decizia s-a luat în ceasul al 12-lea, pe finalul încheierii exercițiului bugetar 2014-2020, este o garanție că banii vor veni”, a comentat premierul în cadrul ședinței de Guvern.

Orban a ținut să mai spună că e meritul ministrilor care au lucrat la documentație.

„Aş vrea să felicit Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, de asemenea, Ministerul Mediului şi pe cei care au lucrat documentaţiile de mediu pentru această reuşită. Deci, este o garanţie în momentul de faţă că avem banii alocaţi pentru a construi un tronson de autostradă fundamental, primul tronson de autostradă care traversează munţii”, a spus Ludovic Orban, în cadrul şedinţei de Guvern.

Reamintim că joi, Comisia Europeană a aprobat alocarea a 875,5 milioane de euro din fondurile UE destinate coeziunii pentru construcția autostrăzii Sibiu – Pitești, potrivit unui comunicat al executivului european.

Autostrada va avea o lungime de circa 123 km, o parte importantă fiind construită prin munte, iar costul estimat e de circa 2,7 miliarde euro, plus TVA.

Stadiul autostrăzii Sibiu – Pitești

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de circa 123 kilometri şi este împărţită în cinci loturi:
• Sibiu-Boița
• Boița-Cornetu
• Cornetu-Tigveni
• Tigveni-Curtea de Argeș
• Curtea de Argeș-Pitești

Sursa Foto: CNAIR/

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. se misca tara . foarte bine proiecte cit mai multe

  • pana cand PORTUL CONSTANTA nu este vandut holandejilor(sic) nu vom avea nimik.

   portului Rotterdam i s-ar micsora enorm volumul actual de marfuri daca am avea o autostrada care ar traversa ROMANIA de la E la V

   ps

   pre-emptive strike pt BAD

   bre, „intelighentule”, cand ai de transportat un container cu marfa, din punctul A in punctul B, pe care drum il duci ? pe cel mai scurt sau pe cel mai lung ?

   hai, ca poti !

  • De ce ar veni cineva prin dardanele in Europa cand poate veni lejer fara restrictii de trafic si fara taxe in plus la Rotterdam?!

 2. E un inceput bun. Teoretic, daca finantarea este asigurata, autostrada poate fi construita in mai putin de 3 ani. In zona montana nu se pune problema expropierilor.

 3. Usor cu pianul pe scari. Haideti sa vedem lucrateabterminata la termen si in aceiasi bani si vb dupa

 4. Sper să nu fie prea târziu, că se aude că Renault e cu un picior in groapă și nu m-aș mira dacă ar ajunge curând să-mi fabrice niscai cazane „dci” pentru păcătosii mai simandicoși…

 5. E si asta important, dar n-am auzit nimic de o autostrada care ar scoate din saracie zone mari din tara, Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau si mai departe spre Suceava, autostrada care trebuia facuta demult, dar vad ca e trecuta la „si altele”. Se lucreaza la centura Bacaului si … cam atit.

 6. Bucata mare din mijloc, cea care necesită viaducte și tuneluri, așa-zisa opera de arta, va fi gata peste cel puțin 10 ani.

 7. Avem garantia banilor dar nu a autostrazii. Bine era s-o construiasca tot Comisia Europeana.

 8. Nu mai visati.
  Nu se face nimic.
  Se va începe la un capăt ceva si apoi se pierde firul.
  Aia care dau banii sunt fraieri ca ne cred ca vrem autostrada.
  Toate guvernele care au fost si cele care vor urma nu sunt interesate de acest lucru.
  Doar spaga conteaza!

 9. Jale mare la pzd.
  Ce ar mai fi mancat guritele si sufletelele lor de pizdonezi daca se facea in PPP cu chinezii asa cum voiau ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.