G4Media.ro

Ludovic Orban, contestat de Mihai Voicu, din interiorul PNL, pentru susținerea ”unui…

Ludovic Orban, contestat de Mihai Voicu, din interiorul PNL, pentru susținerea ”unui referendum inutil și illiberal”

Deputatul PNL, Mihai Voicu, i-a trimis liderului partidului, Ludovic Orban, o scrisoare în care îi reproșează faptul că a închis ochii la ”tentativele evidente de fraudare” a referendumului și arată că este vorba de ”un plan pentru fraudarea viitoarelor alegeri”. Mihai Voicu îi reproșează lui Ludovic Orban și asocierea cu ”un referendum inutil și illiberal”.

”I-am trimis președintelui PNL această scrisoare la finalul săptămânii trecute, nu știu dacă a avut ecou, nu mi-a răspuns nimeni. Am remarcat un comunicat de presă la o zi, părea că partidul ia o poziție”, a declarat Mihai Voicu pentru G4Media.ro.

Întrebat dacă susținerea explicită a referendumului de către președintele PNL ar putea duce la o contestare a acestuia în interiorul partidului, Voicu a declarat pentru G4Media.ro că ”momentan nu vreau să comentez, mă voi gândi la asta”.

Scrisoarea integrală a lui Mihai Voicu:

”Domnule președinte,

Solicit adoptarea, în regim de urgență, a unei poziții publice a Patidului Național Liberal, precum și acțiuni concrete ale reprezentanților noștri în organismele electorale, față de tentativele evidente de fraudare a scrutinului din 6 și 7 octombrie. Acestea constau în

1. Eliminarea Sistemului Electronic de Monitorizare a Prezenței la Vot, în condițiile în care infrastructura necesară pentru folosirea acestui sistem există și nu necesită costuri suplimentare pentru a fi utilizată.
2. Eliminarea declarației pe proprie răspundere a celor care votează la altă secție de votare față de cea de domiciliu, declarație care a fost utilizată la toate celelalte alegeri și este utilă pentru prevenirea votului multiplu.
3. Eliminarea autocolantului doveditor al prezenței la vot.
4. Reducerea drastică a pazei secțiilor de votare, astfel încât este repartizat un singur polițist la câte 4-5 secții de vot.
5. Modificarea modelului de procese verbale în sensul facilitării introducerii în urne a unor buletine de vot în numele unor persoane care, de fapt, nu au fost prezente la vot.

Dacă vom tolera toate aceste lucruri inacceptabile, să nu fim surprinși că ele vor fi folosite și la următoarele alegeri, cel puțin atât timp cât PSD este la guvernare. Sper că nimeni nu își imaginează că, în aceste cazuri, beneficiarii vom fi noi.

Domnule președinte,

Acum nu mai este vorba de referendum. Această etapă a fost depășită. Este vorba de un plan pentru fraudarea viitoarelor alegeri.

Am purtat, aproape de unul singur, în această campanie electorală, o bătălie pentru respectarea legii în sensul existenței unei campanii corecte. Această bătălie a fost, în mare parte, câștigată. Acum, însă, este vorba de corectitudinea desfășurării scrutinelor viitoare. Fără alegeri corecte nu există democrație. Este clar că PSD nu își dorește alegeri corecte și este exact ce face, profitând de acest referendum.

Nu îmi pot imagina că, de dragul aprobării unui referendum inutil și illiberal, PNL poate închide ochii, nu mai vorbesc de a fi complice sau participant, la fraude electorale destinate a fi folosite pe termen lung în România.

Tocmai de aceea v-am adresat acest mesaj în speranța că veți lua unele măsuri”.

Foto: Mihai Voicu (Pagina personală de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

  1. Orban a fost si este un blatist psdist

  2. Si Orban a facut ce stie el sa faca!

  3. Chiar daca aparent e ghei, acest domn ar trebui sa se adreseze organelor de cercetare penala, pentru a determina cat de adevarate sunt zvonurile tot mai dese, ca satanistii useristi au fraudat referendumul pentru a compromite ideea de familie si valori traditionale si pentru a ne scoate din Șenghen!

  4. Orban e o carpa USL.. iar PNL e la blat cu PSD.

  5. Orban Ludovic! Mars langa Dragnea, gunoi ordinar, blatist betiv! Ce a ajuns din PNl, vai de mama ei doctrina! Singura voastra doctrina este CIOLANUL! Rusine pnl!

  6. Nu ati invatat nimic, dar nimic ! Nu a fost ales Iohannis din simpatie, a fost un vot anti Ponta! Demagogilor! Lasi si incompetenti!

    • astia se imbata cu apa rece..abia astept urmatoarele alegeri parlamentare sa ii injumatatim pe ei si pesede..sa scoatem udmr si alde din parlament si sa dublam USR

  7. De ce nu pune PNL un Florin Catzu la înaintare sau un om prezentabil? Vad numai ciudați și ciudate, din pontul meu de vedere.

  8. Ba sa pleci TU, mihai SOBOLAN voicu din PNL, tu, tradator de profesie, care ai facut o multime de BLESTEMATII la DOLJ, cat vreme ai fost „In fruntea filialei PNL Dolj”, unde ai batut palma cu psd local( zgonea, manda, etc.,etc.etc….), ai dijmuit fiecare aspirant PNL la functii publice s.a.m.d, si de unde, apoi, ai „zbughit-o, strategic „la centru”, cand au inceput cercetarile! DE ACEEA CRAIOVA ESTE ROSIE, in parte si DATORITA TIE, LIBARCA!Ai fost SI AI RAMAS servitorul lui manda si al psd-ului!Oameni ca tine, sobolane, au dus inapoi P.N.L.-ul, nu Orban, care imi pare ca a inceput sa faca curatenie si asta nu va convine!!! S-a gasit un nebun, putin excentric, ce-i drept, dar CU MULT CURAJ, ca sa se ia la tranta cu voi, viermii din PNL si acum trebuie dat jos, nu-i asa intr-o frumoasa traditie liberalo-mioritica! Cate sedinte cu Diaspora ai avut, secatura, ca doar esti parlamentar de Diaspora! AFARA CU TINE SI CU TOTI CEI CA TINE DIN PNL( gorghiu, satanasiu, iulian d-trescu, ben-ononi-ardelean etc.!!! Vrem sa votam, in sfarsit, un PNL cat mai sterilizat, bazat pe inteligenta si bun simt, nu un grup care fojgaie de intrigi si interese veroase!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.