G4Media.ro

Ludovic Orban: After school-urile și creșele nu intră sub restricții, când se…

Ludovic Orban: After school-urile și creșele nu intră sub restricții, când se atinge indicele de 3 la mie

Creșele și after school-urile, “în cazul în care optează să funcționeze, vor funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricții când se atinge indicele de 3 la mie”, a declarat luni premierul Ludovic Orban. Șeful executivului i-a luat apărarea prefectului de București, care a convocat ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență la 27 de ore de la depășirea ratei de infectare 3 la mie.

De precizat că after school-urile și creșele, care sunt în administrarea autorităților locale și nu a Ministerului Educației, nu au interdicție automată de a primi fizic copiii, odată ce o localitate intră în scenariul roșu, însă primăriile și Direcțiile de Sănătate Publică pot propune în ședința Comitetului județean pentru situații de urgență închiderea și a creșelor și a after school-urilor, în scenariul roșu.

“Comitetul poate decide suspendarea activităților pentru 14 zile si pentru after school-uri sau creșe, care sunt în administrarea autorității publice locale”, a declarat vineri, pentru Edupedu.ro, ministrul Educației, Monica Anisie.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Vreau sa stiu si eu care este logica, pe ce principiu, cresele si after school-urile nu intra sub incidenta interdictiilor? Cumva datorita faptului ca avem alegeri in decembrie. Ce jigodie de târșministru avem in fruntea tarii. Ce om normal la cap calca pe cadavre pentru voturi? Ce mizerie de om….

  2. Decat sa ajungem chiar sa luam in considerare achzitionarea de vaccin rusesesc, doamne ce s-a ramolit si Basescu, mai bine suntem foarte atenti sa nu provocam noi focare.

  3. Covidul nu afecteaza institutiile ce deservesc beizadeaua. Covidul e la stat, nu si la biznis.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.