G4Media.ro

Ludovic Orban a fost amendat de Tribunalul Cluj din cauză că nu…

Ludovic Orban a fost amendat de Tribunalul Cluj din cauză că nu l-a repus în funcție pe subprefectul Zoltan Gyorke. Decizia, deși nu este definitivă, este executorie

Tribunalul Cluj l-a amendat pe premierul Ludovic Orban cu 20% din salariul minim brut pe economie, pe zi de intârziere, pentru că nu l-a repus în funcție pe subprefectul Zoltan Gyorke, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Gyorke a fost demis în 8 februarie anul trecut după o hotărâre de Guvern privind aplicarea mobilității din funcția publică de subprefect în cea de inspector guvernamental. Gyorke a atacat, însă  hotărârea de Guvern câteva zile mai târziu.

Pe 16 iulie 2020, printr-o sentință definitivă, Gyorke și-a recâștigat locul de muncă, însă Guvernul nu a a pus în aplicare decizia instanței.

Zoltan Gyorke i-a trimis, în luna august, și președintelui Klaus Iohannis un memoriu prin care l-a informat despre nerespectarea hotărârii judecătorești de către Guvernul României și l-a rugat să dispună măsurile necesare în vederea executării Deciziei civile.

Minuta instanței 

„Admite in parte cererea de chemare in judecată formulată de reclamantul-creditor G. Z in contradictoriu cu pârâţii-debitori Primul Ministru al României, Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului . Respinge cererea de chemare in judecată formulată de reclamantul-creditor G. Z in contradictoriu cu pârâtul-debitor Ministerul Afacerilor Interne.

Aplică pârâtului-debitor Primul Ministru al României o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie, pe zi de intârziere, până la executarea obligaţiei de reintegrare a reclamantului-creditor G. Z. in funcţia de subprefect al Judeţului Cluj, stabilită prin sentinţa civilă nr. 249/2020 pronunţată de Tribunalul Cluj in dosarul civil nr. 2392/117/2019, definitivă ca urmare a respingerii recursului prin Decizia civilă nr. 894/16.07.2020 a Curţii de Apel Cluj.

Amenda se va face venit la bugetul de stat. Acordă reclamantului-creditor G.Z, in condiţiile art. 906 alin.2 Cod procedură civilă, penalităţi de 1000 lei calculate pe zi de intârziere, incepând cu data comunicării prezentei hotărâri si până la data executării obligaţiei de reintegrare in funcţia publică de subprefect al Judeţului Cluj, stabilită prin sentinţa civilă nr. 249/2020 pronunţată de Tribunalul Cluj in dosarul civil nr. 2392/117/2019, definitivă ca urmare a respingerii recursului prin Decizia civilă nr. 894/16.07.2020 a Curţii de Apel Cluj.

Respinge cererea formulată de reclamantul-creditor G Z in contradictoriu cu pârâţii-debitori Primul Ministru al României, Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului avand ca obiect obligarea acestor pârâti la plata de penalităţi pentru nerespectarea obligatiei de plată a despăgubirilor , stabilită in sarcina acestora prin hotărârile judecătoreşti mai sus menţionate. Executorie. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare.Recursul se depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată in şedinţă publică, astăzi, 12 noiembrie 2020.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. „Aplică pârâtului-debitor Primul Ministru al României o amendă”
  Mă speriasem la gândul că ar fi putut sa-l amendeze pe Al Doilea Ministru al României sau pe Prim-Ministrul României dar noroc cu Instanta INDEPENDENTA din Cluj care l-a amendat pe PRIMUL Ministru.
  Bravo!

  • Primul Bețiv al țării .

  • sunt fineturi, nu poti avea pretentia perfectiunii de la un judecator supraaglomerat. nu fi rautacios.
   bravo lui ca a avut curaj sa dea amenda „primului ministru al romaniei”.

  • Excelentă remarca.
   Deci Șică a scăpat. El nu este primul ministru al României.
   Amenda va urma să fie plătită de Barbu Catargiu, primul Prim Ministru al României, între 22.01.1862 și 08.06.1861.

   @kinki, nici aici n-ai nimerit-o. Primul bețiv e nea Costel drojdierul, membru marcant onorific al TNR.

  • erată : 08.06.1862

 2. O sentinta curajoasa care, din pacate, nu va rezista la CA Cluj. In plus, nu poti amenda PM sau Guvernul, ci pe secretarul general al Guvernului.

 3. Domnita care face anchete ar fi bine sa se mai informeze:
  1 – HG54/2019 a fost data la propunerea ministrului C. Dan si aprobata de prim ministru V.V.Dancila.
  2 – Nu a fost demis. Conform legii, fiind inalt functionar public, este la dispozitia guvernului. Guvernul a hotarit sa-l mute de pe o pozitie pe alta (prefectii si subprefectii pot fi numiti si destituti de guvern „dupa bunul plac”).
  Se pare ca domului nu ia convenit schimbarea de pozitie.
  Sunt curios cum a motivat instanta care l-a pus inapoi pe pozitie?

 4. Prim-amendatul Romaniei, întâi-ciocnitorul de pahare si menestrel la curtea palatului Cotroceni.

 5. Ce citeste cetateanul de rând: desi prefectul si subprefectul sunt reprezentantii guvernului, guvernul nu-i poate schimba! Tare justitia româna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.