G4Media.ro

Lucian Croitoru despre proiectul PSD care obligă tinerii să plătească pensie de…

Lucian Croitoru despre proiectul PSD care obligă tinerii să plătească pensie de întreținere a părinților: ”O negare a drepturilor omului de a beneficia de roadele muncii sale așa cum dorește. Este sistemul public de pensii sau de asistență socială în faliment?”

Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR pe probleme de politică monetară, critică într-o postare pe Facebook proiectul a 74 de parlamentari PSD prin care copiii majori apți de muncă sunt obligați să-și întrețină material părinții, bunicii și străbunicii. ” Înseamnă că autorii consideră fie că statul român nu are capacitatea de a face acest lucru, fie că nu are datoria de a face acest lucru”, scrie Croitoru.

El mai spune că proiectul ”înseamnă o negare a drepturilor omului de a beneficia de roadele muncii sale așa cum dorește: nu poți obliga un tânăr să plătească pensie părinților, bunicilor și străbunicilor, naturali sau vitregi, mai ales după ce i-ai obligat, oricum, să plătească impozite în acest scop, pe care și-l asumă statul”. Mai mult, Croitoru califică proiectul drept ”atac la morala românilor tineri majori, care sunt implicit acuzați de imoralitate”.

Consilierul guvernatorului lansează și trei întrebări legate de proiect: ”Este sistemul public de pensii sau de asistență socială în faliment? Cred inițiatorii proiectului legislativ că dreptul omului de a utiliza venitul din muncă în mod liber, este învechit și trebuie îngrădit? Cred inițiatorii proiectului că tinerii în vârstă de muncă sunt imorali și-și părăsesc părinții la greu?”.

Reamintim că deputatul PSD Dumitru Gherman a depus la Parlament o inițiativă legislativă prin care copiii majori apți de muncă sunt obligați să-și întrețină material, prin plata unei pensii, părinții, părinții vitregi, bunicii și străbunicii, refuzul de a face acest lucru constituind infracțiune și pedepsindu-se cu închisoare de la șase luni la 3 ani sau amendă. Proiectul a fost semnat de alți 73 de senatori și deputați PSD și unul de la minorități.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. a fost comutata tema zilei:
  scaparea infractorilor de catre cecere!

  • Foarte buna observatia ! Deturanarea atentiei, asta e scopul aruncarii in presa a acestei initiative fara sanse de aplicare

 2. In urma acestei egi se pregateste una care reglementeaza adoptiile de batrani.
  Se vor incuraja adoptiile internationale? Vor veni americanii sa ni-i ia pe batrani?
  Poate ii ia careva si pe toti idiotii astia si-i duce undeva departe.

  • un citat din „domn’ dan”: „mama prostilor e mereu gravida”. e cam trasa de par penru contextul dat dar…

 3. E o oroare!
  De partid.
  Sa crească tara asistați!
  Next generation.
  Sa voteze peste câteva cicluri electorale tot cum votează azi asistatii pzd.

 4. Dacă ați citi/cita și ce prevede inițiativa legislativă (ex.: „Copiii majori apți de muncă sunt obligați să-și întrețină și să-și îngrijească părinții inapți de muncă, aflați în dificultate, necesitând sprijin material”. ) nu ați mai genera gogomăniile astea.

  • Tot o gogomanie este

  • Esti de serviciu postak?

  • Sunteți prăjit rău tovarășe!
   Oare pentru ce au muncit acești oameni în vârstă? Pentru ce au platit CAS, CASS, ȘOMAJ, PENSIE?
   Pentru ce este impozitată munca in Romania cu 60%?
   Pentru ca la bătrânețe să-ți plătească copilul, nepotii și strănepoții pensie?
   Chiar sunteți dinalt film!!!
   Și mai și credeți ce spuneți?!
   Și mai grav!

  • @Liță poate ne explici mataluta ce-o fi insemnand aflati in dificultate ca mie imi da cu virgula… asa, pentru exemplu, tata isi bea pensia pana la ultima picatura in primele trei zile dupa ce vine postasul, apoi, da, el se afla in dificultate, nu mai are bani nici de mancare nici de bautura, deci da… Sau alta: se marita mamica-ta cand tu esti adult si la batranete tac-tu vitreg are pretentie la pensie alimentara in conditiile in care el nu a contribuit niciodata in viata lui la cresterea sau educarea ta. Ca fapt divers o prevedere in sensul asta exista in codul civil, dar acolo povestea e conditionata de faptul ca respectivul parinte (vitreg, adoptiv sau natural) sa te fi avut in grija cel putin 10 ani in perioada cand ai fost minor.

  • Domnule/doamnă cu pseudonimul „Liță”, dvs.vă este clar ce anume înseamnă părinte inapt de muncă. Că mie unul nu-mi este. De exemplu, un părinte pensionar care nu are nicio invaliditate și care s-a pensionat la termen, poate fi considerat inapt de muncă dacă are peste 70 de ani? Dacă ziceți că nu atunci vă întreb de ce s-a mai pensionat acest părinte dacă era bun de muncă.
   Apoi, nu știu dacă v-ați sesizat, dar sunt persoane majore în România, apte de muncă, dar care nu lucrează și singurul lor venit este ajutorul social. Cum ar trebui o asemenea persoană să-și întrețină unul sau doi părinți din ajutorul social? Nu cumva îi va fi mai comod să meargă la închisoare? Măcar acolo are cazarea și mâncarea deja plătite.
   Parcă nu demult PSD-ul se văita că sunt închisorile prea aglomerate și trebuie să facă cumva să le mai elibereze. Păi și acum ce fac, vor să le umple cu persoane care fie nu vor, fie nu pot să-ți întrețină părinții, bunicii sau străbunicii?
   Dacă un părinte a fost un om rău care și-a bătut copiii și apoi a abandonat familia când acei copiii nu aveau mai mult de 10 ani, are acel părinte dreptul să ceară pensie de întreținere de la aceeași copiii pe care i-a bătut și i-a abandonat în urmă cu 30 de ani? Are el dreptul să-i bage pe acei copiii în închisoare acum fiindcă ei nu vor să-i plătească pensia de întreținere?
   Cred că persoanele care au părinți și bunici, indiferent dacă părinții și bunicii sunt sau nu apți de muncă, îi sprijină material pe aceștia. Nu era nevoie să vină Parlamentul României să ne zică că trebuie să ne ajutăm material părinții și bunicii. Și nici să ne impună cât de mult să-i ajutăm.
   Este o cretinătate de propunere legislativă și mă mir că s-au găsit 74 de semnatari. Cel mai probabil această propunere legislativă este o „fumigenă” menită să ne distragă atenția de la altceva.

 5. Asa ceva e de neinchipuit cata vreme majoritatea pensionarilor impart din pensie nepotilor…

 6. Domnul Croitoru este un intelectual rasat care a înțeles mârşăviile ordinare ale malformaților congenital din PSD. Se simte de la o poştă că Ruleta Rusească suntem puşi s-o jucăm noi. Ei au „ras” tot. Acum să plătească pălmaşul român. Să vă mănânce, tovarăşi!

  • Intelectualul asta rasat este de vreo 25 – 30 de ani, adica de-o viata de munca de om, consilierul Guvernatorului BNR si se intreaba „”Este sistemul public de pensii sau de asistență socială în faliment? „?!!!!!!!!!!!!!
   Pai cum, cu atatea date si „informatii” el se intreaba?! Nu mai degraba ar fi trebuit sa fie in masura sa ne raspunda la aceasta intrebare si sa ne explice asa…frumos si tacticos cum o face el de obicei?!
   Sila mi-e de Isarescu si de toti oamenii lui!

 7. Marcel tu ai lucrat la irs iar sotia si colega ta a lucrat la rnb. Ai fost coleg cu domnul Croitoru. Nu e prea frumos ce zici si cum zici!

  • Ce e aia irs?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ca inseamna ca am lucrat acolo fara sa stiu!!!!!!!!!!!!

 8. După ce i-am mințit jefuit și îmbolnăvit, PSD a reușit să legalizeze sclavia pentru cei care îi votează.
  Pentru a-i tine in viață pe votanți acum se gândesc la o metodă de a îi face sclavi și pe cei care nu ii votează.

 9. Pentru cine a a fost dată legea asta pentru că numai mintea unui debil mintal poate să o dea o astfel de lege.
  Păi copiii care ţine la părinţi nu e nevoie să dea vreo lege vreun dement ca să îşi ajute părintele.
  Iar copilul care nu îşi ajută părintele înseamnă că are ceva de împărţit cu el sau invers părintele are ceva de împărţit cu copilul şi la înstrăinat sau copilul e deteriorat aşa că cum dumnezeu poate obliga un copil care nu mai vrea să audă de un părinte tâmpit care toată viaţa numai de copilul lui nu ia păsat sau chiar la abuzat şi să ţină un astfel de părinte sau cum poţi obliga un copil să îşi întreţină un părinte care chiar el părintele la înstrăinat transformându-l pe copil într-un sclav pentru cel care nu la vrut sau cum poţi obliga un copil deteriorat să îşi întreţină părintele care mai repede îi dă o par în cap dacă tot trebuie să facă puşcărie să le dea bani?

  În ce lume trăieşte demenţii care au făcut legea asta?

  • Eu te-nteleg ca esti si tu suparat, dar cauta alta modalitate de defulare. De exemplu, poti sa deschizi geamul si sa ragi!

  • De ce, esti vreunul dinala care te-a lasat copii ca votezi cu PSD si nu te mai baga in seama si vrei sa il folosesti ca pusculita?
   Acuma serios esti parinte?….pentru cada esti sigur mi-e mila de copii tai!

 10. Deci stai să înţelegem: părintele şi-ar băga copilul la puşcărie dacă refuză să îl întreţină?
  Păi măi demenţilor părintele care şi-ar băga copilul la puşcărie pentru că nu vrea să îl întreţină oricare ar fi motivul nici măcar un scuipat în faţă NU MERITĂ dar să îl mai şi întreţină.