G4Media.ro

Lucian Bode: La nivelul Jandarmeriei, al Poliţiei şi al Poliţiei de Frontieră…

Lucian Bode: La nivelul Jandarmeriei, al Poliţiei şi al Poliţiei de Frontieră au fost făcute anul acesta 250 de împuterniciri pe diverse funcţii de conducere, „o practică bolnăvicioasă”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că la nivelul Jandarmeriei Române, al Poliţiei Române şi al Poliţiei de Frontieră au fost făcute, în primele patru luni ale acestui an, 250 de împuterniciri pe diverse funcţii de conducere, el criticând, din nou această practică. Bode anunţă că susţine schimbarea legislaţiei în sensul reglementării clare a carierei de poliţist, relatează News.ro.

„Această practică este una anormală, a împuterniciţilor pe funcţii, şi am dat şi un număr în această săptămână. La trei structuri ale MAI – Jandarmi, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română – de la începutul anului până în luna aprilie inclusiv au fost împuterniciţi peste 250 de şefi de serviciu, de poliţie municipală, orăşenească, judeţeană şi aşa mai departe. (…) Aşadar, această practică va trebui să înceteze şi nu avem altă variantă decât aceea de a modifica statutul poliţistului, de a modifica legislaţia astfel încât să avem foarte clar stabilit un ghid al carierei, să ştie foarte clar ce vechime şi ce parcurs al carierei trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei Române sau ce vechime şi ce experienţă trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei judeţene din Sălaj. Toate aceste lucruri trebuie reglementate prin lege şi i-am cerut noului şef al Poliţiei Române să vină în cel mai scurt timp cu un plan astfel încât de la bază până la vârf aceste concursuri să fie demarate”, a afirmat Lucian Bode sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă în judeţul Sălaj.

Acesta a menţionat că acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul celorlalte structuri din cadrul MAI.

Bode a mai catalogat împuternicirile pe funcţii de conducere din cadrul ministerului pe care îl conduce drept la nivelul Jandarmeriei Române, al Poliţiei Române şi al Poliţiei de Frontieră au fost făcute, în primele patru luni ale acestui an, 250 de împuterniciri pe diverse funcţii de conducere şi „o problemă gravă” care poate fi rezolvată doar în cadrul unui amplu proces de reformă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Acusi se fac doi ani de cand guvernarea este PNL, cu prim-ministru si tot tacamul.
  Abia acum vede Bode „practica bolnavicioasa”?
  Tot pe bancheta din spate doarme nataraul asta?

 2. Fă ceva neterminatule că ești ditai ministru!

 3. Organizati co0ncursurile intr-o luna si scapati de problema si de politruci!

  • Stai liniștit că nu vor să fie concursuri. Oamenii detașati pe post sunt mult mai docili.

 4. Dle Bode, ești de mai bine de patru luni în funcție, cine te-a împiedicat să oprești această practică nesănătoasă ? Acuma ți-ai dat seama de ea ?

 5. Ii pare atat de rau, incat va lasa situatia exact la fel, fiindca PNL=PSD=o mafie.

 6. Omul asta e sanatos la minte?!
  Pai, ametitule, tu esti SEFUL al mare din MAI, CINE trebuie sa rezolve asta, voi PNLeii sunteti din Octombrie 2019 la osul de ros iar asta e o poveste vesnica a Imputernicirilor, NU iti e rusine sa spui asta?
  Ce naiba a FACUT PNLul tau din Octombrie 2019 de cand sunteti la osul de ros?!
  NIMIC, o spui tu!
  Rusine, incompetentilor!!!

  • E nebun! Sau poate crede că el e ministru tot la transporturi! Sau vor să ne enerveze pur și simplu, dar nu înțeleg scopul!

 7. Ăștia din PNL numai cu vrăjeală sunt. Ceva concret nu fac. Jos USR!

 8. Adica voi faceti, voi denuntati practica… Pana una alta, practica continua. Iar militia e maciuca voastra, care nu da doi bani pe platitorul de taxe…

 9. Pai, ati terminat primul concurs-ati numit seful IGP.Restul echipei vine de la sine!

 10. Salut

  Am intrebat un proaspat politist :

  Care este obiectivul tau in cariera ?
  Raspuns primit :
  Sa iau spaga cat mai mult ! Daca nu o iau eu, o iau sefii!!!

 11. Nu vă chinuiți degeaba domnilor! în curând(2-3 ani)nu o să mai aibă pe cine să comande!situația asta ați prevazut-o?!?sunt sigur că nu !!!cu excepția câtorva maciucari!ce plătiți,asta aveți!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.