G4Media.ro

Lovitură pentru von der Leyen: Alesul său pentru un post bine plătit…

Sursa foto: Twitter / Ursula von der Leyen

Lovitură pentru von der Leyen: Alesul său pentru un post bine plătit în cadrul Comsiei Europene a demisionat înainte de a-și prelua funcția

După critici tot mai numeroase, controversatul ales de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru un post profitabil, a demisionat, cu doar câteva ore înainte de prima sa zi ca reprezentant al întreprinderilor mici și mijlocii, transmite Politico.

Numirea eurodeputatului german Markus Pieper în această funcție a atras critici la adresa deciziilor lui von der Leyen din partea comisarilor și a Parlamentului European, cu acuzații de favoritism.

„Președintele respectă și regretă atât decizia lui Markus Pieper de a nu-și prelua postul de reprezentant al IMM-urilor la 16 aprilie, așa cum era planificat”, se arată într-o declarație publicată luni seara târziu, după ce Handelsblatt a dat vestea.

Președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, se luptă cu acuzațiile de clientelism de când i-a acordat acest post bine plătit lui Pieper, care, ca și ea, provine din același partid politic german. Pieper ar fi trebuit să își înceapă activitatea marți.

Săptămâna trecută, mai mult de jumătate dintre eurodeputații din Parlamentul European au votat în favoarea unui amendament care îi cere lui von der Leyen să reia procesul de numire.

Pieper a semnat contractul pe 31 martie, în ciuda faptului că alți doi candidați preselectați pentru acest post, ambii femei, ar fi obținut scoruri mai mari la teste în timpul procesului de selecție.

Controversa din jurul alegerii trimisului său se adaugă la o listă tot mai mare de potențiale probleme pentru von der Leyen, care încearcă să obțină un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, și comisarii Nicolas Schmit, Paolo Gentiloni și Thierry Breton, care lucrează în subordinea lui von der Leyen, au criticat numirea lui Pieper, semn că unitatea Comisiei este în declin pe măsură ce se apropie alegerile europene.

Vorbind pentru Handelsblatt, Pieper a declarat: „La fel cum Breton a boicotat în prealabil preluarea mea în cadrul Comisiei, nu văd în prezent nicio posibilitate de a îndeplini așteptările legitime asociate cu această funcție”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Stire de tabloid romanesc…alesul unui post bine platit…credeti ca chiar toate pozitiile la acest nivel se aleg numai si numai pentru bani ca la noi?!