G4Media.ro

SURSE Lovitură pentru Tudorel Toader de la Înalta Curte: Procesul în care…

SURSE Lovitură pentru Tudorel Toader de la Înalta Curte: Procesul în care Augustin Lazăr contestă revocarea sa din funcție se va judeca la Alba Iulia

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că procesul prin care Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare a ministrului justiției, Tudorel Toader, se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia, au declarat pentru G4Media.ro surse din justiție. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a acuzat în repetate rânduri pe Augustin Lazăr că prin acest proces încearcă să tragă de timp și chiar l-a acuzat că nu cunoaște regulile de competență.

Reprezentantul Ministerului Justiției a susținut în timpul procesului, pentru a susține ideea judecării procesului la București, că litigiul nu este între persoane fizice, Augustin Lazăr și Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ci între 2 persoane juridice, Procurorul General al României și Ministerul Justiției.

Pe de altă parte, avocatul lui Augustin Lazăr, Ovidiu Podaru, a susținut că în litigiul actual este stipulat clar cine sunt părțile: reclamant persoană fizică Augustin Lazăr,, cu domiciliul în Alba Iulia, și pârât Ministerul Justiției. Astfel, acesta a făcut diferența între domiciliul unei persoane fizice și sediul unei persoane juridice, pentru a susține ca litigiul să se judece la Alba.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus, în noiembrie 2018, la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare declanșată de ministrul justiției, Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a declanșat pe data de 24 octombrie procedura de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a enumerat 20 de capete de acuzare la adresa lui Lazăr, printre care și semnarea unui protocol secret cu SRI în 2016, dar și ascunderea adevărului despre acest protocol.

A urmat apoi un adevărat război al declarațiilor între ministrul justiției și procurorul general pe tema ordonanței de clasare a unui dosar care îl viza pe Klaus Iohannis care ar fi fost depusă în dosarul de numire. (Citește Totul despre scandalul ordonanței de clasare)

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. A pus-o Tarcea…

  • tudorel toader poate sa castige doar procesele care se judeca la CCR. La o instanta normala nu are nicio sansa d-nul Doctor in Drept.

 2. – Procesul în care Augustin Lazăr contestă revocarea sa din funcție se va judeca la Alba Iulia – asta-i cea mai mica lovitura pentru TT
  – Sesizarea lui Kovesi la CEDO, admisă în principiu
  – Peste 400 de absolventi ai Universitatii din Iasi cer demisia lui Tudorel Toader din functia de rector al acesteia.

  • – plus, dacă nu-i iese savonierei strămutarea, sesizarea la CJUE făcută de Tribunalul Olt

  • Faci o eroare. Pentru a cere promovarea sau demisia lui Tudorel Toader este nevoie de parerea absolventilor de drept ai Universitatii din Moscova si nu cei 400 de studenti din Iasi.
   Moscova este mult mai importanta pentru soarta politica a lui Tudoerel Toader decat Iasiul.
   Nu e nici o dovada ca toate manevrele Legislative/ Justitie a lui Dragenea nu sunt coordoante de juristi de la Moscova.
   Dragnea ar fi un fel de ,,client” care este asistat de o mare echipa de avocati rusi platiti de Putin.

  • Aia parca s-a facut deja

 3. „meserie” pe slugarel!

 4. Bah ce lovitura… oare o sa-si revina domnul Toader vreodata?!? Ce tampenie…

  • Stire de ultima ora:
   Gargamel-Buborel isi pierde functia de rector.
   Ramine simplu rect.
   kmkz

 5. Adică să înțelegem că la Alba Iulia este altă lege care trebuie respectată decât la București. Ce prostie !

 6. Intrebare: de ce atâta bucurie ca procesul se judeca la Alba-Iulia? Raspuns: pentru ca prostul se da singur de gol.

  • Postac psdos, prost esti tu, si-nca de-ala de da-n gropile sapate de draknea! Ia cara-ti hoitul de pe situl asta, magarule!

  • Oarecum adevarat. De fapt, prostului ii spune ICCJ ca bate campii cand cere judecarea la Bucuresti si isi acuza adversarii ca nu cunosc regulile.

   In traducere juridica „Stai jos, doi! Ne vedem la re-ievaluare”. :o))

  • Postat de Gabriela Constantinescu la 12.1.2019, ora 4:56 pm:
   „Obscenitatea si vulgaritatea sunt limbajul celor prosti ca noaptea”

  • @danteo,

   Când dai să calci intr-o baligă (asta fiind tu) e de înțeles. Eu, de exemplu, când simt miros de obiele de-ale lui Ivan (asta fiind tu, „idiot util” al FSB-ului) îmi dau drumul la gură fără jenă: du-te-n ma-ta, jigodie trădătoare și impotentă.

  • danuțe danuțe… nu te dezminți. ce-ți mai place maraciuca… :-/

 7. Lovitura napraznica pentru Tudorel Toader si a complicilor mafioti raliati va fi cand CEDO va declara demiterea doamnei Kovesi ilegala.

 8. Deși este încă o palmă peste obrazul profesional al fostului procuror de vinuri oțetite, la tovalul gros pe care-l are nu cred că-l afectează prea mult.
  Parcă-l și văd, un Scrooge al justiției, cocârjat sub buda din fundul curții, în rahat pânbă la nas pentru a avea condiții optime de lucru, cu un opaiț într-o mână și buchiseli legislative în cealaltă, doar-doar o găsi ceva să mai salveze aparențele.

 9. Se spune ca diavolul se ascunde in detalii…
  In urma precizarilor facute de avocatul reclamantului Augustin Lazar s-a fixat OBIECTUL litigiului si, ca o consecinta, si instanta competenta teritorial care trebuie sa judece.
  Dl Lazar are, din punct de vedere juridic, drepturi in calitate de persoana fizica si drepturi nascute din demnitatea pe care o ocupa (procuror general), iar faptul ca a precizat ca vrea sa-i fie aparate drepturi in calitate de persoana fizica inseamna ca nu vrea sa-i fie protejate cele nascute din demnitatea pe care o detine…
  Adica, pe fond, solutia e clara.

 10. Daca o ia in frezas cu Codruta se poate spune ca Rudotel e mai tare ca fularul in materie de drept.