G4Media.ro

Loturi de înghețată Bounty, Twix și Snickers restrase de pe piața din…

Sursa: ANSVSA / Mars

Loturi de înghețată Bounty, Twix și Snickers restrase de pe piața din România de producător. Unul dintre ingredientele folosite conține oxid de etilenă

Producătorul Mars retrage de pe piața din România mai multe loturi de înghețată Bounty, Twix și Snickers, pentru că unul dintre ingredientele folosite conține oxid de etilenă, potrivit unui anunț postat de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Mars recheamă din România produsele noastre de înghețată mentionate mai jos. Acest lucru se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători. ESTE IMPORTANT că, deși nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal și mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, este anunțul făcut de producător.

Sunt vizate zeci de loturi de înghețată:

„Colaborăm cu autoritățile competente în materie de siguranță alimentară și cu clienții noștri vânzători cu amănuntul pentru a ne asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemare. Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleași produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate”, mai precizează producătorul.

SFATURI PENTRU CONSUMATORI

„Dacă ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate și doriți să solicitați rambursarea costului, vă rugăm să trimiteți poza ambalajului fiecarui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa dvs. poștală, la contactmars@mhmr.ro.

Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informații sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitați rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteți si o poză cu toate ambalajele produselor împreună:

Vă vom rambursa un voucher de cumpărături de valoarea produselor achiziționate. Vă rugăm să păstrați ambalajul fizic al produsului până la data la care primiți voucherul. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați Mars Consumer Care la: contactmars@mhmr.ro.

Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noștri. Ne cerem scuze sincer pentru orice neplăceri cauzate.

Niciun alt produs Mars Romania nu este afectat de această acțiune.”

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Dai un ban și stai în față :))

 2. Și Betty Ice este o mizerie. Ca și Eugenia centurista, f.m.m.că nu aduce banii făcuți pe centură!

 3. Zaharul in sine e cel mai nociv dintre toate si e omniprezent in viata fiecaruia. Poate in 2031, la 100 de ani de la Nobelul in Chimie care a exprimat clar corelatia ‘zahar-cancer’, dar nici atunci, va veti da si voi seama ca bagati zmoala in voi …

  Puteti considera urmatoarea analogie : Bagi zmoala in soba, arde excelent dar polueaza ca dracul …

  Ei bine, organismul nu are ‘cos de evacuare’ ca in cazul sobei, „fumul” din zahar il metabolizeaza ficatul iar insulina supraincarca fiecare celula cu glucoza, ca vrea sau ca nu vrea, mult zahar ajungand pe corason, care in general face ‘poc’ cand ti-e lumea mai draga … Inca cauza Nr.1 a deceselor, la nivel global: Heart Atack-ul.

  Iar pt. a nu face infarct e important sa ataci tu inainte cauzele ‘heart atack-ului’ si anume sa ai grija sa nu se depuna zaharuri pe vasele de sange, neconsumand zahar si facand miscare corespunzatoare.

  Macar 2 km pe zi, minim, de dat din fundulet n-ar ucide pe nimeni, dar asta e echivalentul unui pahar de 200ml de Cola … (20g zahar…deja doza maxima recomandata)(ma puteti corecta in privinta detaliilor tehnice dar ideea de baza ramane in picioare).

  Intr-un final e simplu : I/O <=1. (Energie cosumata/Energie consumata)

  Si va scutesc de pH, de care v-am tot vorbit, stivele de carti de nutritie, antioxidanti si alte detalii tehnice.

  Problema mea principala e ca zaharul in sine e un drog, 99.9% din oamenii pe care-i cunosc nu pot sa-l lase. (O industrie ticaloasa, abuziva, ce, evident, cunoaste toate aceste detalii).

  A doua e ca prosteste … A treia, ca te leneveste. Si a patra, ca te imbolnaveste.

  (ca pana la urma nu-s eu responsabil de ce bagati voi in gurita…dar ma intereseaza sa am de-a-face cu oameni inteligenti, vioi si independenti).

  Asa, daca ati ajuns pana aici : Organismul n-are nevoie de zahar. Ne nastem arzand grasimi, paradoxal, consumand grasimi in locul zaharului, ne mentinem greutatea corpului normala, si chiar slabim …

 4. Este adorabil de dulce ca mierea şi nu de zahăr …