G4Media.ro

Locuitorii unor sate din Apuseni reconstruiesc casa unor vecini rămași fără nimic…

Locuitorii unor sate din Apuseni reconstruiesc casa unor vecini rămași fără nimic după un incendiu. Voluntarii din comunitate au ridicat pereții în câteva zile

Locuitorii mai multor sate din munții Apuseni s-au mobilizat pentru ajutorarea unei familii din satul Huzărești, comuna Gârda de Sus (Alba), care a rămas în prag de iarnă fără locuința distrusă de un incendiu.

Vecinii, rudele dar și administrația locală le-au sărit imediat în ajutor. Au primit materiale de construcție, fier și lemn și mai mulți voluntari au început să lucreze la refacerea casei.

Primăria a contribuit cu materiale de construcție, dar și cu utilajele instituției. ”Am găsit un meșter din Gârda și foarte mulți oameni din comunitatea noastră, voluntari, au sărit să ajute. Ieri am terminat ziditul și astăzi oamenii s-au ocupat de electricitate. Am reușit să adunăm o parte din ce mai au nevoie, am găsit sponsorizări…” a spus primarul Marin Vîrciu.

Potrivit acestuia, este vorba despre o familie modestă care se întreține din creșterea animalelor și din munca prestată cu ajutorul celor doi cai pe care oamenii îi au în gospodărie.

În ajutorul comunității locale au sărit și membrii unui grup de Facebook, denumit Fapte bune din Alba, care vor dona produse electrocasnice și haine.

Casa a fost distrusă de un incendiu luni, 26 octombrie. Mobilizarea a început de la mesajul unui tânăr din zonă, postat pe Facebook, în care acesta a prezentat situația familiei respective. ”În cursul zilei de azi a avut loc un incendiu în comuna Gârda, în sat Huzărești, la o familie a ars casa cu tot ce a muncit o viață, rămânând doar cu hainele DE pe ei. Vă rog, ajutați acești oameni necăjiți”, este mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Bravo lor!!!!

  2. Poate organizeaza o tabara de lucru unde sa vina oameni din toata tara sa invete sa construiasca in situatii similare asemenea case in timp record si fara plata.
    Pentru cheltuielile taberei se gasesc donatori.
    Tot claca e salvatoare si avem nevoie de exemple.