G4Media.ro

Locuitorii din orașul Moldova Nouă își aleg primarul / Primul scrutin a…

Locuitorii din orașul Moldova Nouă își aleg primarul / Primul scrutin a fost anulat pe motiv de fraudă electorală

Aproximativ 11.000 de alegători sunt aşteptaţi duminică la vot în oraşul Moldova Nouă pentru a-şi alege primarul, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit ca scrutinul din 27 septembrie 2020 să fie repetat în această localitate din judeţul Caraş-Severin, transmite Agerpres.

Cetăţenii vor putea alege între candidatul Ion Chisăliţă (PNL) şi candidatul Eugen Băleanu (Partidul Verde), ordinea acestora fiind menţinută pe buletinele de vot aşa cum a fost stabilită prin tragerea la sorţi pentru scrutinul din septembrie 2020.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Caraş-Severin, Flavius Militaru, pentru alegerile de duminică au fost tipărite 11.984 de buletine de vot, distribuite în cele 12 secţii de votare.

În contextul pandemiei de COVID-19, în secţiile de votare au fost asigurate soluţii dezinfectante pentru suprafeţe şi mâini, măşti şi mănuşi de unică folosinţă, precum şi alte materiale menite să prevină transmiterea noului coronavirus. Totodată, au fost stabilite fluxuri de intrare şi ieşire din secţiile de vot pentru cetăţeni.

„Sperăm ca alegerile să se desfăşoare fără incidente”, a menţionat reprezentantul Prefecturii Caraş-Severin.

Conform datelor Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la alegerile locale din 27 septembrie 2020, prezenţa la urne în oraşul Moldova Nouă a fost de 51,73%.

Alegerile pentru funcţia de primar au fost anulate la Moldova Nouă pe motiv de fraudă electorală, după pronunţarea definitivă a instanţei fiind stabilit un nou termen.

Reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente participă, duminică, în calitate de observatori în secţiile de votare din Moldova Nouă.

În vederea evaluării corecte a scrutinului, a fost elaborat un set de chestionare care vor fi completate de către reprezentanţii AEP prezenţi în ziua alegerilor în secţiile de votare din circumscripţia electorală Moldova Nouă.

AEP le recomandă alegătorilor să se informeze corect cu privire la exercitarea dreptului de vot la acest scrutin şi să respecte, la prezentarea la urne, măsurile de distanţare socială şi de protecţie sanitară.

 

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Bine, bine, și cu frauda cum rămâne? A fost puțină și s-a terminat?

 2. Hotia si curvia este brand moldovenesc din vremea lui Stefan cel Mare cand se macelarea cu Vlad Tepes.

  • @Emil – La voi acolo, la scoala de postaci, nu va invata si geografie? Ia vezi mataluta unde este Moldova Noua…

 3. @Emil – La voi acolo, la scoala de postaci, nu va invata si geografie? Ia vezi mataluta unde este Moldova Noua.
  PS: Observ ca nici istorie cat de cat nu prea va invata. Nu prea au fost prieteni in scurtul timp in care li s-au suprapus domniile, Stefan si Tepes, dar nici nu s-au „macelarit”, chiar daca numai pentru ca nu au avut timp…***

 4. Care a fost decizia instantei despre frauda electorala? Nu aveti voie sa spuneti intr-un articol pe motiv ca „alegerile trebuie sa fie corecte”? De ce dupa alegeri, toate documentele (inclusiv sacii cu buletinele de vot) se distrug prin topire dupa circa 4 luni iar orice document din tara asta trebuie păstrat in arhiva 10 ani?

  • Tot nație de hoți ca moldovenii. Stefan cel Mare nu suporta țepele lui Vlad și-l ura de moarte pe motiv că baga spaima-n hoți.

 5. Articolul asta este un exemplu tipic de manipulare , intentionata sau neintentionata. Cica alegerile se repeta din cauza fraudei electorale , deci te gandesti ca au fost furate voturi , nu? Cauza repetarii alegerilor este asta: la alegerile din 27 septembrie a castigat un pesedist cu 48% din voturi , sprijinit de o alianta psd-proromania , numai ca cererea lui de candidatura nu era semnata de liderii locali ai celor 2 partide.PNL i-a contestat candidatura in instanta si a castigat. Deci asta e marea frauda electorala!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.