G4Media.ro

Locuitorii din Graivoron sunt îndemnați să nu revină încă acasă, după incursiunea…

Captura Twitter

Locuitorii din Graivoron sunt îndemnați să nu revină încă acasă, după incursiunea partizanilor ruși anti-Putin / Atacuri cu drone în regiunea de frontieră rusă Belgorod 

Belgorod, în sud-vestul Rusiei, a fost lovit de atacuri cu drone în timpul nopții, a declarat guvernatorul său, care a precizat că „operațiunile de curățare” continuă, după o incursiune revendicată de rușii anti-Putin care luptă alături de armata ucraineană, scrie CNN.

Într-o serie de mesaje postate pe Telegram la sfârșitul zilei de luni și la începutul zilei de marți, guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că două case au fost lovite de drone în orașul Graivoron – locul unui atac anterior revendicat de voluntari ruși pro-ucraineni.

„Casele au luat foc după ce au fost lansate dispozitive explozive de drone”, a declarat Gladkov.

În satul Borisovka, Gladkov a declarat că dispozitive explozive au fost lansate de drone asupra unei clădiri administrative și a unei case în două atacuri separate.

Nu au fost raportate victime în niciunul dintre incidentele cu drone, a spus guvernatorul.

Nimeni nu a revendicat responsabilitatea pentru presupusele atacuri cu drone.

Într-o postare pe Telegram marți dimineață, Viacheslav Gladkov i-a îndemnat pe locuitorii din Graivoron să nu se întoarcă la casele lor, potrivit BBC.

„Nu există decese civile până în prezent. Toate acțiunile necesare din partea forțelor de ordine sunt în curs de desfășurare. Așteptăm finalizarea operațiunii antiteroriste care a fost anunțată ieri”, a scris el.

La începutul zilei de luni, Gladkov a declarat că majoritatea locuitorilor din Graivoron au evacuat orașul după ce opt persoane au fost rănite într-un atac al unui „grup de sabotaj” legat de armata ucraineană.

Legiunea Libertatea Rusiei, care se descrie ca o miliție anti-Kremlin care încearcă să elibereze Rusia de Vladimir Putin, a declarat că a trecut granița și a cucerit așezarea Kozinka, trimițând în același timp unități în orașul Graivoron din regiunea rusă Belgorod.

Imagini ale raidului, care ar fi fost făcute de la un punct de control de frontieră din Graivoron, au arătat victime, inclusiv un ofițer rus care zăcea cu fața în jos într-o baltă de sânge, alături de pașapoarte rusești și alte documente împrăștiate pe podea. Înregistrarea video arată, de asemenea, vehicule blindate care par să invadeze postul.

Un oficial ucrainean a declarat că grupul este format din cetățeni ruși și a insistat că aceștia acționează independent.

 


 


General american – Atacul din Belgorod ar putea fi un preludiu al contraofensivei Ucrainei

Evenimentele din regiunea Belgorod din Rusia pot fi o continuare a operațiunilor de pregătire ale Ucrainei înainte de contraofensiva așteptată, afirmă generalul american în retragere Mark Hertling, fost comandant al forțelor terestre americane în Europa, citat de publicația ucraineană Glavcom.

Hertling consideră că în viitorul apropiat vor putea fi observate o serie de manevre înșelătoare.

În plus, ne putem aștepta la o demonstrație de forță menită să deruteze inamicul fără a intra în contact cu acesta, spune generalul american.

„Toate acestea sunt planuri și acțiuni militare care se desfășoară de obicei înaintea unor operațiuni ofensive majore pentru a induce în eroare inamicul cu privire la locul unde va avea loc lovitura principală. Acest lucru poate face sau nu parte din ceea ce se întâmplă în Belgorod”, a scris el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce-mi place la ce se întâmplă acum? Este evident că nu vor ajunge la Vladivostok rebelii aceștia, dar până acum se reacționa la ce grozăvie făcea Rusia. Imi place că orice-ar fi acum, rușii sunt forțați să reacționeze, nu mai au inițiativa. 😏

  2. Rusia e înfrântă, curg râuri de lacrimi de la trolii ruși de doi bani.