G4Media.ro

Lockheed Martin intenţionează să dubleze aproape producţia de rachete Javelin / ”Putem…

Sursa foto: Wikipedia / U.S. Army photo by Visual Information Specialist Paolo Bovo - Released

Lockheed Martin intenţionează să dubleze aproape producţia de rachete Javelin / ”Putem începe să intensificăm acum şi să creştem producţia imediat”

Producătorul de arme Lockheed Martin intenţionează să dubleze aproape producţia de rachete Javelin, arma antitanc care ajută Ucraina să lupte împotriva invaziei Rusiei, a declarat duminică directorul general James Taiclet, într-un interviu, transmite News.ro, care citează Reuters.

Scopul companiei este de a creşte producţia la 4.000 de rachete Javelin pe an, de la 2.100 pe an în prezent, a spus Taiclet într-un interviu pentru CBS News.

Creşterea va dura până la câţiva ani, a spus el.

Preşedintele american Joe Biden a vizitat săptămâna trecută o unitate a Lockheed din Alabama care fabrică arme, care sunt produse în comun de Lockheed şi Raytheon Technologies, într-un efort de a presa Congresul să aprobe pachetul de asistenţă propus de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Statele Unite au livrat în Ucraina arme în valoare de 3,4 miliarde de dolari de când Rusia a invadat această ţară pe 24 februarie, între care rachete Javelin, precum şi obuziere, sisteme antiaeriene Stinger, muniţie şi echipamente de protecţie.

”Putem începe să intensificăm acum şi să creştem producţia imediat”, a spus Taiclet, menţionând că firma anticipează o cerere crescută pentru ”sisteme superioare în număr suficient de mare”.

”Plănuim pe termen lung şi nu doar pentru Javelin”, a spus el, menţionând că se aşteaptă la o cerere crescută dincolo de războiul din Ucraina, din cauza ameninţărilor din partea Rusiei şi Chinei.

Sursa foto: Wikipedia / U.S. Army photo by Visual Information Specialist Paolo Bovo – Released

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pana cresc productia este posibil ca rusii sau chinezii sa inventeze ceva sistem defensiv.

    • Sa inventezi sistem defensiv pt o racheta trasa de la 100m cred ca e foarte greu. Si asta din cauza timpului de reactie necesar. Rusii au wcele sisteme reactive pe tancuri dar sunt inutile pentru Javelin pt ca racheta asta are o predetonare special ca sa anihileze sistemul asta. Solutia e sa nu se apropie inamicul suficient de mult.

  2. Industrial military complex is going pretty well I see.