G4Media.ro

Lobby intens pentru amnistie și împotriva justiției din România: Rudolph Giuliani, fostul…

sursa foto: Youtube/ Captură video

Lobby intens pentru amnistie și împotriva justiției din România: Rudolph Giuliani, fostul primar al New York-ului, Luis Freeh, fost director FBI vorbesc pe limba lui Puiu Popoviciu, Dan Adamescu și a marilor condamnați

Avalanșă de mesaje în susținerea marilor cercetați penal din România, dar atât scrisoarea fostului primar al New York-ului, Rudolf Giuliani, cât și intervenția fostului director FBI, Louis Freeh, reprezintă rezultatul unei intense activități de lobby, au declarat pentru G4Media.ro surse diplomatice. Potrivit acestora, cei direct interesați de promovarea acestor mesaje, anti-DNA și SRI și pro-amnistie, sunt omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la șapte ani de închisoare în dosarul Băneasa, în prezent refugiat la Londra dar și omul de afaceri Alexander Adamescu. Poziția lui Giuliani și Freeh distonează flagrant atât cu poziția oficială a Departamentului de Stat, cât și cu discursul presei americane, care solicită tot mai apăsat impunerea de sancțiuni de către guvernul SUA împotriva oficialilor corupți din România, plin aplicarea așa numitului Magnitsky Act.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor, transmite Mediafax.

”După căderea lui Nicolae Ceauşescu din 1989, România a făcut paşi hotărâţi spre aplicarea legilor, în concordanţă cu respectarea dreptului la un proces corect în regulile statului de drept. Cu toate acestea, progresele au fost subminate grav de excesele Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a României, sub conducerea fostului procuror şef, Laura Codruţa Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor; ascultarea neconstituţională a telefoanelor; mărturii silite şi procese judiciare incorect” se arată în scrisoarea publicată de Mediafax.

Rudolf Giuliani mai arată în scrisoare că ”a luat la cunoștință cu tristețe” despre existența unor protocoale secrete semnate între mai multe instituții din justiție și SRI. Fostul primar al New Yorkului mai spune că recunoaște și înțelege importanța luptei împotriva corupției, dar că o amnistie ar trebui dată în cazul celor acuzați și condamnați ”ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenţi care au fost trimişi la închisoare.”

Rudolf Giuliani îndeamnă Guvernul României să înfiinţeze ”o comisie independentă formată din judecători internaţionali şi experţi legali”, care să examineze originile protocoalelor secrete, ca şi impactul lor asupra Parchetului General şi a judecătorilor din întreaga ţară. ”Pe baza rezultatelor ei, comisia independentă ar putea face recomandări specifice pentru ca aplicarea legii să fie întărită în România, iar Codul Penal românesc să fie reformat, pentru a preveni reapariţia unor astfel de excese”, mai arată Giuliani în scrisoare. (Vezi textul integral pe Mediafax)

O poziție foarte asemănătoare cu cea exprimată de fostul primar al New York-ului a exprimat Louis Freeh, fost director al FBI și avocat al lui Alexander Adamescu, pe numele căruia instanţa supremă a emis, pe 26 mai 2016, un mandat de arestare preventivă în lipsă într-un dosar de corupție.

Louis Freeh, fost director al FBI, a declarat într-un interviu pentru Forbes, că pentru România sunt necesare o serie de măsuri pentru restabilirea statului de drept, într-un context descris de acesta ca fiind caracterizat de „temerile că lupta anticorupţie a condus la erodarea drepturilor civile şi a libertăţii de exprimare”, a anunțat Adevărul pe data de 23 august.

„Aceste protocoale secrete, ascunse poporului român şi Comisiei pentru controlul asupra SRI, constituie un acord secret pentru destabilizarea sistemului statului de drept prin transformarea agenţilor serviciilor de informaţii în agenţi ai sistemului judiciar. Subminează integritatea şi independenţa sistemului judiciar prin ajutarea în mod incorect a procurorilor şi prin compromiterea independenţei magistraţilor. Aceste acorduri secrete au generat în mod justificat consternare în România, în Uniunea Europeană şi în Statele Unie”, afirmă Louis Freeh într-un interviu acordat revistei Forbes.

Louis Freeh recomandă următoarele măsuri: 1) Asumarea angajamentului investigării penale şi instrumentării actelor de corupţie, prin respectarea în totalitate a cadrului legal; 2) Facilităţi pentru persoanele care au fost condamnate fără respectarea procedurilor juridice, pe baza probelor insuficiente sau nelegale sau în virtutea judecătorilor controversaţi menţionaţi în protocoale; 3) Formarea unei comisii independente din care să facă parte judecători de renume internaţional şi experţi judiciari care să investigheze protocoalele secrete, să examineze activităţile Parchetului General, ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi ale Serviciului Român de Informaţii, după care să prezinte recomandări pentru reforme; 4) Un angajament al Guvernului pentru identificarea judecătorilor care au fost subiecte ale „dosarelor” create prin protocoale şi revizuirea acuzaţiilor; 5) Crearea unor oficii de responsabilitate profesională pentru Parchetul General, DNA şi SRI, în scopul analizării plângerilor care vizează aceste instituţii şi instituirii unor standarde de conduită şi responsabilitate. Louis Freeh, avocatul lui Alexander Adamescu, fiul milionarului Dan Adamescu.

Tot pe 23 august, publicația The Parliament publică un articol semnat de Willy Fautre, fondatorul și directorul organizației Human Rights without Frontiers, în care propagă aceleași idei pe care le regăsim atât în scrisoarea lui Rudolph Giuliani, cât și în interviul acordat de Louis Freeh.

Fautre scrie că ”DNA a dezvoltat o relație toxică cu SRI” și că cele două instituții au semnat un protocol de colaborare care amintește de justiția comunistă și de fosta Securitate. Autorul textului mai susține că ar fi fost manipulați judecători, SRI fiind acuzat de o comisie parlamentară că ar fi încercat să influențeze decizia judecătorilor în dosarele DNA.

Și Willy Fautre susține, la fel ca Rudolf Giuliani, ideea amnistiei. ”O largă decizie politică de amnistie ar fi exact ce trebuie” pentru a intra în 2019, când România va prelua președinția UE, cu ”o gândire proaspătă.”

De menționat că Willy Fautre a apărut la începutul anului alături de Daniel Dragomir, fost ofițer SRI la rândul său cu probleme penale, în conferințe de presă organizate la Bruxelles în apărarea omului de afaceri Alexander Adamescu. (Vezi detalii aici)

(Sursa foto: Captură Youtube)

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

29 comentarii

 1. Puteti adauga si un link catre mesajul original al lui Rudolph Giuliani?

 2. astia sunt niste persoane fizice nu? reprezinta un guvern, o autoritate? reprezinta vreun ONG de marca in apararea justitiei? sunt doar lobisti , corect nu? trebuie bagati in seama?

  UE a avertizat guvernul Romaniei pe tema legile justitiei. Ce a facut guvernul nostru mult „iubit” ? a dat-o cu alegerea legimita a poporului si cu suveranitatea.

  intrebarea mare, cine i-a platit? banuiesc ca transparenta se aplica numai la ONG-uri Sorosiste?!

  • Este evident ca a fost dezinformat si a fost platit de infractorii din Romania pentru aceasta scrisoare. Scrisoarea se bazeaza exclusiv pe minciunile sfruntate ale infractorilor (excesele DNA, intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor; ascultarea neconstituţională a telefoanelor; mărturii silite şi procese judiciare incorecte).
   Ce excese a comis DNA ? Ca i-a trimis in judecata pe infractori ?
   Ce judecatori au fost intimidati ? Cei care ii achitau pe infractori, in ciuda probelor beton, prezentate de procurori ?
   Ce avocati au fost intimidati ? Cum puteau fi intimidati ?
   In SUA nu sunt ascultate telefoanele mafiotilor ?
   Ce procese au fost incorecte ? Cele in care infractorii au fost condamnati ? Pare a fi mina lui Felix, a lui Adamescu jr si a lui Dragnea

 3. Pe vremuri chiar se facea lobby, acum se face … mintala

 4. In ce calitate ii scrie Giuliani lui Iohannis si lui Maior?
  Cumva i-au fost aduse prejudicii „inaltimii sale” Trump? Ca e doar avocatul astuia de e vremelnic seful americanilor.
  Aaaa, ca si-a luat part-time slujba de gornist a lui dragnea, contra cost of course, este mai mult decat evident.
  Bai Giuliani, vezi ma ca Romania nu e populata cu bastinasii tai. Romanii isi mai folosesc si creierul nu cum am vazut printr-o tara nord-americana unde alegerile prezidentiale sunt un spectacil televizat sa caste gura d-astia de se uita si la noi pe a3.

  • Hai ca ești haios:))) in România va folosiți creierul doar cât sa respirați și stați la coada la vize și la tigăi …cât despre alegeri mai e cazul sa deschideți gura? Cei cool au preferat sa stea la bere ca alegerile are so uncool…si ați ajuns sa va văitați ca aoleo Dragnea, tariceanu ai alți măscărici… giuliani e avocat, ar scrie scrisori și pentru Manson dacă ar fi plătit…

  • @Revere : Ma bucur ca prin prezenta domniei voastre avem si un om care traieste cu impresia ca are creier. Credeam ca aveti numai revere, sa va tineti doct cu mainele amandoua cand emiteti platitudini cu aer de superioritate stiintifica. sa nu va cada capul de atata inteligenta.

 5. Protest contra lui Giuliani în Piata Victoriei!

  • Nu în Piața Victoriei, în fața Casei Albe ar trebui să protesteze un român cu o pancartă pe care să scrie
   WHO IS GIULIANI?
   TRUMP’S LAWYIER
   OR
   ROMANIAN CON’S LAWYIER?

  • Sigur că da, după mintea trolului DanTeo, și împotriva maseurului lui Trimp, mâine, pe seară.

 6. De Beny Steinmetz , Tal Silberstein , Morgenstein si alti indivizi de genul asta cu probleme penale in Romania ati auzit ?
  Sau nu aveti voie sa i mentionati ( pe buna dreptate ) decat de Puiu Popoviciu si Dan Adamescu.
  Daca famiglia lui Steinmetz ( ala cu rosia montana si cu dosarul retrocedarilor din Baneasa / tariceanu-silberstein-trusca si inca vreo 4 cetateni israelieni ) este in big love cu familia ginerului lui Trump ( Jared Kushner ) – iar Giuliani e avocatul lui Trump … ghici , ghicitoare – cine sunt lobbystii care vizeaza distrugerea sistemului judiciar din Ro ?
  Banuiesc ca puteti ghici si sunteti informati dar .. ca si multi altii – va cam temeti sa spuneti un adevar pana la cap . Din motive .. lesne de inteles 🙂

 7. Rudolph Giuliani:
  ” Truth is money, Dragnea is wonderful! Să mănâncă şî gura mea ceva di la copiii orfani, mânca-ţ-aş! „

 8. Acești avocați vorbesc in nume personal, poate, cel mult, în numele clienților ale căror interese le apară.
  E cumva poziția oficială a SUA?
  Poziția oficială ar trebui transmisă prin diplomați și Ambasadă, nu prin avocații unor inculpați!

 9. Acum nu mai susținem tot ce vine din Occident? Este la fel de rău, ca tot ce tine de parteniate civile, drepturi pentru minorități de toate felurile, sex nedefinit. Amurgul Occidentului…. prin ticăloși ca asta se lasă….

  • Pai și occidentul are tâmpiții lui, cum ii avem și noi pe-ai noștri. Ca tine, de exemplu. „Amurgul Occidentului”… ha ha ha! Luddiții erau luminați pe lângă tine și cei de teapa ta.

  • Ori esti prost ori esti tampit, sau poate amandoua! Scrii si tu sa te afli in treaba.
   Habarnistule!

 10. Asta este din ciclul ‘Golani fără frontiere’! Chiar dacă Giuliani a ieșit la înaintare în nume propriu, răul a fost făcut, golanul politic Dragnea și tovarășii lui au scuipat proaspăt sub mustață! Poate că ar trebui că președintele Iohannis să dea un forward la White House/US State Departament și să întrebe, așa, de amorul genului epistolar, dacă depeșa lui Giuliani are susținere oficială.

 11. Ce convenabil pt Dragnea !

  Unii penali cu averile (mari) la vedere si cu relatii cheltuiesc la greu cu lobbystii si pe urma vine Dragnea si ii spune lui Tudorel ca nu se mai poate, ca daca pana si America patria democratiei si a statului de drept ne cere, nu mai avem cum sa nu dam o OUG pt amnistie si gratiere !

  Deci amnistia devine aproape inevitabila si in cazul asta Dinti de Grebla poate pastra linistit darul de nunta, nemaifiind presat sa-l partajeze si cu altii de-aici sau de pe-aiurea !

  PS. Si daca noi, Strada le stricam socotelile si lu’ Puiu si lu’ Adamescu jr si, in special lu’ Ochi de Peste Mort ?

  PPS. Nu trebuie decat sa iesim in strada ca in februarie anul trecut ! 😉

 12. Mama daca chiar e adevarat asta e o stire foarte tare. Ne putem de asemenea da seama de cei care sponsorizeaza consultantii israelieni ai lui Dragnea si tacerea SUA la abuzurile din justitie ale Romaniei.

  Nu credeam sa ajunga Giuliani la asa ceva. Jalnica prestatie!

  • @trem, atentie ! Giuliani nu reprezinta SUA ! El este un particular care reprezinta interesele punctuale ale catorva penali romani, cu nume sonore si cu averi la fel de „sonore” si care a scris o scrisoare personala lui Iohannis dupa care a dat-o la presa.

   PS. In alta ordine de idei SUA „tace” pt un motiv mult mai simplu : Klem este pe picior de plecare iar pe de alta parte cand crede de cuvinta vorbeste Trump !

   PPS. Cat priveste parerea ta despre Giuliani aici ai perfecta dreptate ! 😉

 13. Efectul Trump trebuia sa se faca simtit si la noi, nu? Cine se aseamana se admira. Despre Giuliani, la trecut numai de bine, la prezent de tot risul. Adevarul nu-i adevar ( ‘truth isn’t truth’) zice azi Giuliani cind e vorba de gusterele in slujba caruia se afla acum.

 14. Pe pagina de Facebook a Cristinei Șerban a apărut un scurt filmuleț cu Mihai Gâdea, care ateriza la ora 02.10, la Terminalul 7 al Aeroportului Internațional John F. Kennedy din New York/SUA.

  Giuliani sta in New York!

 15. Din Rudi Giuliani a mai ramas doar renul Rudolf !

  Oare Mos Craciun stie ca renul sau cel mai credincios primeste in locul lui comenzi pt cadouri de la Puiu, de la Danut ?

  PS. Sau te pomenesti ca tocmai Mosul i le trimite fiindca vrea sa ramana anonim in cazul asta ? 😉

  • Renumele lui Giuliani este cladit doar pe septembrie 2001. Asta este impresia mea.
   In rest, ca orice american, face bani din orice se poate, pe el morala neimpiedicandu-l cu absolut nimic. A gasit guzganul care sa-i bage banu in buzunar, spune orice vrea acesta.

 16. Mai scot și ei un ban
  FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE
  FĂRĂ INCOMPETENȚI NUMIȚI POLITIC ÎN GUVERNUL ROMÂNIEI

 17. Parcă i-a dictat-o Tăriceanu. Însă, din moment ce e a devenit avocat al lui Trump, nu trebuie să ne surprindă. Îmi este clar că tot ce l-a interesat pe Giuliani de-a lungul vieții a fost succesul. Este, se pare, un profesionist strălucit, dar nu și un om moral. Pare limpede că schimbarea de estabilishment de la Waschington se reflectă și la noi, PSD și ALDE susținându-i pe și fiind susținuți de cei care au investit în Trump. O prăbușire a acestuia ar putea însemna o revenire a soarelui și pe strada noastră. Dă Doamne!

 18. In Mai, John Oliver a dedicat una din emisiuni pentru a prezenta cariera lui Giuliani: https://youtu.be/mXQuto1fMp4

  Se pot trage usor concluzii referitor la ce fel de om este.

  • Ochii sunt oglinda sufletului, zice o vorba.
   Totala inexpresivitate a privirii lui imi arata un om fara scrupule, gata sa calce pe cadavre pentru a-si atinge scopul. Cu atat mai mult nu se impiedica in moralitatea unei declaratii sforaitoare in totala contradictie cu linia oficialitatilor americane de pana in prezent. Daca pablito i-a marcat banu’, atat conteaza.

 19. Cum sa faci o gramada de bani in 5 minute: primesti o scrisoare, o semnezi si o trimiti inapoi cui ti-a trimis-o impreuna cu o factura babana.